Havasız Araba Lastiği

Havasız lastik mi olur demeyin! Goodyear havasız lastikler geliştiriyor. Yalnz hemen heyecanlanmayın. Çünkü bunlarınaraçlarda ne zaman kullanılacağına dair net bir tarih henüz yok.

Şirket kısa süre önce prototip lastiklerin kavurucu sıcaktan kara kadar değişen sıcaklıklarda 100 mil / saate kadar hızlarda 75.000 mil testi tamamladığını duyurdu. Şirket yaptığı açıklamada, bu testlerin bir kısmının Goodyear'ın Lüksemburg test sahasında bir Tesla Model 3 ile yapıldığını söyledi.

Goodyear'a göre, pnömatik olmayan lastikler (NPT'ler) olarak da adlandırılan havasız lastikler, geleneksel lastiklere göre daha düşük bakım gereksinimlerine sahip ve ağır yüklerin üstesinden daha iyi gelebilir.



Şirket ayrıca havasız lastiklerin binek otomobillerin ötesindeki araçlar için, özellikle de insanları ve ürünleri şehir merkezlerinde taşımak için gelecekteki mobilite hizmetleri tarafından kullanılabilecek otonom servisler için daha uygun olacağına inanıyor. Goodyear, geliştirme sürecinin bir parçasının, "otonom araçlar ve son mil teslimat robotları" üzerinde havasız lastiklerin test edilmesini içereceğini söyledi.

Goodyear, havasız lastiklerinin Amerika Birleşik Devletleri Ulaştırma Bakanlığı tarafından onaylanmasını hedeflediğini, ancak bunun "hala birkaç yıl uzakta" olduğunu kaydetti. Şirketin mobilite hizmetlerine hizmet etme konusundaki ilgisi göz önüne alındığında, ilk uygulamalar kişisel arabalar olmayabilir. Yani halka ulaşması için bir kaç yıl daha beklenecek.

Diğer büyük lastik üreticileri de havasız lastiklere ilgi gösterdi. Bridgestone, 2011'de delinmez bir havasız lastik konsepti gösterdi ve 2019'da Michelin, General Motors araçları için 2024 gibi erken bir tarihte havasız lastik tedarik etmeye başlayacağını söyledi .

Hankook , daha 2013'te kendi havasız lastik konseptini gösterdi ve 2015'te havasız lastiklerin üretim gerçeğine giderek yaklaştığını söyledi . Ancak o zamandan beri proje hakkında fazla bir şey bilmiyoruz.

Havasız bir lastik üretime geçti - sadece otomobiller için değil. Polaris, 2013 yılında ATV'lerinde bunları bir seçenek olarak sunmaya başladı .

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri