Direksiyon Titremesi Neden Olur?

Direksiyonum Neden Titriyor? (Düşük ve Yüksek Hızlar)

Titreyen bir direksiyon simidi özellikle uzun yolculuklarda can sıkıcı olabilir. Sürüş veya frenleme sırasında direksiyon simidinizin titremesinin en yaygın nedenleri şunlardır:

Bu aslında birçok insanın görmezden geldiği çok yaygın bir sorundur. Bir çok arabada az ya da çok direksiyon titremeleri olur. Biz burada hissedilir ve rahatsız edici boyuttaki direksiyon titremeleri üzerinde duracağız.

Aslında ciddi bir titreme varsa bu sorunu görmezden gelmek korkunç bir fikir çünkü diğer süspansiyon parçalarını hızla aşındırabilir ve bu da daha yüksek onarım maliyetlerine neden olur.

Direksiyon simidinin sallanmasının en yaygın nedeni dengesiz veya hasarlı ön lastikler veya jantlardır. Ayrıca, özellikle fren yaparken meydana gelirse, hatalı fren rotorlarından da kaynaklanabilir. Diğer nedenler, yanlış tekerlek ayarları veya diğer aşınmış ve eskimiş süspansiyon parçalarıdır.

Direksiyon simidi titremelerinin en yaygın 5 nedeninin daha ayrıntılı bir listesi.

Direksiyon Sarsıntısının 6 Nedeni

1. Kötü Ön Lastikler

Sürüş sırasında direksiyon simidinin sallanmasının en yaygın nedeni şüphesiz hasarlı veya balanssız bir lastiktir.

Janta bir lastik taktıktan sonra - mükemmel şekilde dengelendiğinden emin olmak için onu ağırlıklarla dengelersiniz. Bu işlemi rot balans işlemi yapan yerlerde görmüşsünüzdür.

Bu ağırlıklar bir süre sonra gevşeyip ön lastiklerin ağırlık kaybetmesi durumunda direksiyon simidi sallanmasına neden olabilir.

Ayrıca titreme lastiğinizin hasar görmesinden de kaynaklanabilir. Ön lastiklerde herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol edin ve eğer siz göz ve el yordamıyla bir hasar bulamazsanız bir lastikçinin incelemesinde fayda olacaktır.

Bu, hem düşük hızların hem de yüksek hızların en yaygın nedenidir. Yine de düşük hızda sallanıyorsa, lastiğinize zarar verme olasılığı daha yüksektir.

2. Jant veya Tekerlek göbeği

Diğer bir yaygın neden de şu olabilir: Küçük bir kaza geçirdiyseniz veya sık sık engebeli yollarda araç kullanıyorsanız, jantınız hasar görmüş olabilir.

Janttaki küçük hasarlar onarılabilir ancak büyük hasar varsa tüm jantı değiştirmeniz gerekebilir.



3. Fren Rotorları

Fren rotorlarınız paslanmış ve aşınmışsa , özellikle herhangi bir zamanda fren rotorlarını aşırı ısıttıysanız, direksiyon simidinin titremesinin nedeninin fren rotorları olma ihtimali çok yüksektir.

Bu, daha yüksek hızlarda fren pedalına hafifçe basılarak kolayca kontrol edilebilir - sorun daha da kötüleşirse, büyük bir ihtimalle fren rotorları sorununuzdur.

4. Tekerlek hizalaması

Hatalı bir tekerlek hizalaması , aslında lastiklerin farklı yönlere dönmesine neden olabilir ve bu nedenle etrafta çarpmaya ve sallanan bir direksiyon simidi oluşturmaya başlar.

Bu, özellikle aynı zamanda diğer aşınmış süspansiyon parçalarınız varsa olabilir.
5. Kontrol kolu burçları
Kontrol kolu burçları , yüksek hızlarda sallanmaya başlamamalarını sağlamak için lastikleri sabit bir konumda tutar.

Bu burçlar aşınmışsa, özellikle arabayı frenlerken olabilir.

6. Rot uçları

İç ve dış bağlantı çubuğu, daha yüksek hızlarda sürüş sırasında tekerleği yerinde tutar. Bu çubukların aşınması ve lastikleri sabit bir konumda tutmaması oldukça yaygındır. Çok yaygın değildir, ancak diğer her şeyi denediyseniz, rot uçlarını kontrol etme şansınız vardır.


2 Direksiyon simidinin frenleme sırasında sallanmasının nedenleri


Başka bir sorun ortaya çıkabilir ve bu, yalnızca arabanızı frenlerken direksiyon simidinin sallanmasıdır. İşte bunun 2 yaygın nedeni.
1. Ön Fren Rotorları

Fren yaparken direksiyon simidinin titremesinin en yaygın nedeni kuşkusuz ön fren rotorlarıdır.

Bu, özellikle fren rotorlarınızı aşırı derecede ısıtmışsanız veya uzun süre durduktan sonra çok paslanmışsa olasıdır.

Dengesiz fren rotorları birçok yeni otomobilin başına gelir ve BMW ve Audi gibi otomobillerde artan bir sorundur.

2. Kontrol kolu burçları

Ön fren rotorlarını değiştirdiyseniz ve sorun hala devam ediyorsa, kumanda kolu burçları veya aşınmış bir rot kolu gibi ön süspansiyon parçalarınızda büyük olasılıkla bir sorun vardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri