Kiralik Araba ile Kaza Yapma Durumu

Araç kiralama çoğu zaman gerekli bir ihtiyaçtır. Ancak bazı riskli durumları da beraberinde getirmektedir. Örneğin kiralık araç ile kaza düşüncesi bir çok kişiyi rahatsız eder. Bu yüzden bir rent a car firmasından araç kiralamadan önce dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Bu durumlara aşağıda verdiğim linkten ulaşmak mümkün.

Eğer araç kiralama ile yeni yeni ilgileniyorsanız, kiralık oto ile kaza yapma durumu/korkusu sizin kafanızı daha fazla rahatsız ediyordur. Bu durumda firma ile yaptığınız araç kiralama sözleşmesi devreye girmektedir. Eğer firmayla herhangi bir sözleşme yapmamışsanız araca ve başka araçlara vermiş olduğunuz zararlar tamamen sizin tarafınızdan karşılanmak durumundadır. Sözleşme yapmayan sürücüler bu yüzden çok dikkatli yolculuk yapmak durumundadırlar. Çünkü sizin olmayacak bir araç dünyanın parasını ödemeniz gerekebilir.

 Yok eğer bir sözleşme yapmışsanız ve bu sözleşmeye göre kaza durumlarında kasko imkanı sağlıyorsa ve siz tüm evrakları imzalamış ve kendinizi garantiye almışsanız bu durumda yapılacak masrafları anlaşmalı olan kasko şirketi ödeyecektir.

Başka bir konu ise kiralık bir araca çarparak zarar vermek. Bu durumda sizden ciddi miktarlarda tazminat talep edebiliyorlar. Minibüs ve taksilerde olduğu gibi rent a car firmaları aracın tamir ve bakımda olduğu süre için zarar kaybı yaşamaları gerekçesiyle suçlu olan taraftan zararının karşılanmasını istiyor. Bu zarar trafik poliçe sözleşmelerinde bulunmadığı için sürücülerin bu parayı kendi ceplerinden ödemeleri gerekmektedir. Bu durum aracı kiralayan kişi için de geçerli olabiliyor.

Eğer araç kiralayan olarak, suç sizde ise aynı tazminatı firma sizden talep etmektedir. Bu yüzden bu durum araç kiralama sözleşmesinde mutlaka sorulmalı ve bir karara varılmalıdır. Araç kiralama şirketlerinin son zamanlarda araçta değer kaybı ya da hizmet dışı kalmadan dolayı zarar tazminatı istemeleri sıkça duyulur oldu. Bu durumda eğer suç sizde ise en iyi yol firma ile pazarlık yapmak olacaktır. Eğer suç sizde değilse bu ücreti ödemek zorunda değilsiniz. Bu konudaki rahatsız edici söylemlere ve eğer yapıyorlarsa hukuki tehditlere aldırmayın. Senet imzalamak gibi hatalar yapmayın.



Yukarıdakilerden çıkan sonuç: siz siz olun kiralık araba ile kaza yapma ihtimalinizi ortadan kaldıracak tüm tedbirlerinizi alın, böyle durumlarla hiç uğraşmak zorunda kalmayın. Kaza yaparsam ne olacak diye dertlenmemek için kaskolu araç kiralamaya özen gösterin. Kaskosuz kiralık araçlar her zaman risklidir. Kaza yapınca da panik yapmayın. Haklarınızı bilin ve kaza tespit tutanağını doldururken dikkatli olun.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri