Hangi Oto Kokusunu Kullanıyorsunuz?


Bir çok otomobil kullanıcısı aracın içine girenlere araçta oluşabilecek kötü kokuları hissettirmemek için araç içinde farklı tarzlarda ve farklı algılara hitap eden hoş kokuları kullanmak ve insanların gözünde daha hoş bir imaj bırakmak ister. Kimileri ise aracına sadece kendi biniyor olsa bile araçta bulunan ve sürekli rahatsızlık veren kokuyu yok etmek için koku kullanır.

Araç kokusu konusunda seçim yaparken kendiniz için mi yoksa araca binenler için mi koku seçeceğinizi iyi belirlemelisiniz. Eğer araca binenler için ise en çok satılan ve tercih edilen, beğenilen kokuları almanızda yarar var. Ancak kokuyu kendiniz için seçecekseniz daha özel tercihlerde bulunabilirsiniz. Bu yazıda çok tercih edilen kokularla ilgili yaptığımız araştırmayı yayınlıyoruz.

En çok tercih edilen oto kokuları:

1. Glade Kavun Kokusu
2. Febreze Oto Kokusu
3. Air Wick Aqua Mist
4. Yeşil Elma Kokusu
5. Air Wick Mango Kokusu
6. Etas Doopar Elmalı Kokusu
7. Würth Forest Sprey
8. Glade Lavanta Kokusu
9. Little Trees Kokusu

Bunların dışında oto kokusunun aslında en güzeli sıfır otomobil kokusudur. :) Allah herkese nasip etsin.
Otomobilde koku kullanırken dikkat edilmesi gereken hususların olduğunu da unutmamak lazım.
1. Kesinlikle sağlığa zararlı olan kokulardan ve üretici markalardan uzak durmalı.
2. Hangi koku olursa olsun eğer aracınıza sürekli boğaz ve akciğer hastalıklarından birine sahip olan ya da kokulara karşı alerjisi olan insanlar biniyorsa koku kullanmayın.
3. Kokunun aşırı kullanımı cinsi ne olursa olsun insan sağlığını olumsuz etkiler. Bunların birer kimyasal olduğunu unutmayın.
4. Kokuların aracınızın koltuklarına veya plastik konsolların üzerine dökülmesine izin vermeyin. Hem iz yaparlar hem de plastiği eritebilirler.
5. Otomobiliniz ile yaptığınız uzun yolculuklarda koku kullanılıyorsanız zaman zaman camları açarak içeriye temiz hava girmesini sağlayın. Uzun süre kimyasala maruz kalmanız sağlık açısından risk taşımaktadır.
6. Eğer arabanızda bebek veya küçük çocuk taşıyorsanız hiç bir şekilde araç içi koku kullanmayınız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri