Otomobillerde Uğultu Sesi

oTOMOBİLLERDE hızlandıkça bir uğultu sesi işitiliyorsa bu bir kaç nedenden kaynaklanabilir. Birinci ihtimal tekerlek bilyalarından gelmesidir. Bunu şu şekilde anlayabiliriz. Otomobilde gaza yüklenince ve bırakınca seste değişiklik olmuyorsa, vitesi boşa alsanız dahi aynı ses aynı hızda aynı uğultu ile devam ediyorsa büyük ihtimalle bilya kaynaklıdır. Bunun diğer adı da porya bilyalarıdır. Başka yerlerde yada sitelerde bu isimle duyarsanız şaşırmayın. Bu ses bir yada bir kaç porya bilyasının bozulduğu anlamına gelir. Dikkatli bir dinleme ile hangi tekerleğe ait bilyaların bozulduğunu çıkarabilirsiniz ancak gerekli alet ve takım olmadan bu sorunu düzeltemeyeceğiniz için bir tamirciye yada servise götürmelisiniz.    


2. ihtimal olarak eğer siz seyir halinde iken gaza bastığınızda ve vitesi boşa aldığınızda ses azalıyor yada tamamen ortadan kalkıyorsa hiç boşuna tekerleklerle uğraşıp vakit kaybetmenize gerek yok. Çok büyük bir ihtimalle bu ses ya şanzımandan yahut da difarensiyelden gelmektedir. Sesi dinleyerek hangisinden geldiğini sizin anlamanız çok güç. Bunu anlamak için işin ustasının sesi dinlemesi gerekir.





 Sorunu halletmek için servise gidebileceğiniz gibi eğer kaliteli bir ustanız varsa ona da gösterebilir ve sorunu giderebilirsiniz. Ancak masraf açısından baktığımızda ilk ihtimal en ucuzu. Ancak ikinci ve üçüncü ihtimaller söz konusu ile bunun biraz daha pahalıya mal olacağını söyleyebiliriz.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri