Klimadan Koku Gelmesi

Otomobil klimalarından gelen kokunun nedeni nedir?

özellikle yaşı geçmiş araçlarda klima ilk çalıştığı zamanlarda burnunuza hoş olmayan kokular gelebilir.  Aracınızın altında biriken suya zamanla her türlü toz, yaprak, çeşitli otlar ve böcekler ile her türlü ufak tefek madde karışabilir. Bu maddeler zamanla karıştığı suyun içerisinde bakteri oluştururlar ve mantar oluşumunu desteklerler. Bu mantar ve bakterilerde koku oluşturur. Siz klimayı açtığınız anda bu koku otomatik olarak aracınızın içine kadar ulaşır.

Bu istenmeyen kokuyu gidermek için 1-2 sene arasında bakterilerin biriktiği bölgelerin temizlenmesi gerekir.  Temizleme işini bu konunun uzmanları yaparsa daha sağlıklı sonuçlar alırsınız.

Eğer bu kokuyu ciddiye almaz da gidermek için bir faaliyette bulunmazsanız zamanla bu bakteriler havadan soluk borunuza ve ciğerlerinize ulaşacağı için ciddi sağlık problemleri yaşayabilirsiniz. Özellikle aracınızda sürekli çocuk veya bebek taşıyorsanız onların boğazları daha narin oldukları için sizden çok daha çabuk etkilenebilirler. Bir klima temizliği yüzünden yavrunuzun sağlığını tehlikeye atmayın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri