Hurda Arabası Olanlar Ne Yapmalı?


Ülkemizde yirmi yaş üstü 2 milyondan fazla aracın olduğu geçtiğimiz aylarda ortaya koyuldu. Bu hurda araçların trafikten çekilmesi için şimdilerde bir takım önlemler düşünülüyor. Bu önlemler alınırken vatandaşın da mağdur edilmeden bu araçlardan kurtulmanın yolları aranıyor.

Bunun için hurda araba sahibi olanlara üç farklı seçenek sunulacak.

1. Hurda aracı yeni bir araçla değiştirmek. Bu seçeneği kullanmak isteyenler için yeni araçta belirli ve ciddi oranlarda ÖTV indirimi yapılması düşünülüyor.

2. Seçenek hurda arabaların belirli bir fiyat ödeme karşılığında il özel idarelerinin yönetiminde toplatılıp trafikten men edilmesi.

Diğer seçenek ise vergi borcu aracın bedelini geçen hurda otomobiller için hazırlandı. Bu seçenek ile hurda araçların vergi borcunun ödenmesine kolaylık getirilecek. Bu konuda, vergilerin silinmesi veya sadece anaparasının ödenmesi konusunda alternatif hazırlandı.



ayırma
Hurda Araba
 




ARAÇLARIN Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) sisteminde de önemli değişikliklerin yapılması bekleniyor. Cari sistem içerisinde araçların MTV'si, silindir hacmi ve yaş kriterine göre belirleniyor. Öngörülen uygulamada ise iki kritere ek olarak emisyon oranları fiyat belirlemede göz ardı edilmeyecek.

Bu sistem ile aracın motor hacmi yüksek olsa bile emisyon salınım oranı düşük olduğu için MTV'si de düşük olacak. Bu sistem, emisyon salınım hacmi yüksek olan yaşlı araçların MTV'sinin ise yükselmesini sağlayacak.

Hurda Araba sahipleri için faydalı olacağını umuyoruz...

1 Yorumlar

  1. 1999 model kamyonetim var vergi borcuna karşılk hiç bedel beklemeden hurdaya ayıra bilrmiym








    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri