Joystikli Otomobiller Geliyor Mu?

Nice zamandır en azından flimlerde de olsa görüyoruz pilotlar uçak sistemlerini yönetmek için kumandalı bir sistem kullanıyorlar. Infiniti bu konuda bir adım attı ve otomobillerde de bu elektronik kumanda sisteminin kullanılması için bir modül hazırlamaya baÅŸladı. Sistem ilk olarak Infinity 2014 Sedan G de kullanılacak. Elektronik sürüş sistemi aynı zamanda Infiniti’nin mevcut ÅŸerit takip sistemini destekleyerek iyileÅŸtiriyor. Ön cam üzerine yerleÅŸtirilen kamera, otomobilin ÅŸeridinden kaydığını algılayınca bilgisayar, frenlere otomobilin duruÅŸunu programlamak üzere komut gönderiyor. Elektronik sürüş sistemiyle ise kameraya baÄŸlı iÅŸlemci otomobili ÅŸeritte tutmak için sisteme bilgi ve emir veriyor.
ÅŸu kadarı var ki otomobil marka yöneticileri ve mühendisleri olası problemleri, muhtemel riskleri göz ardı etmeksizin otomobillerde elektronik sürüş sistemini uygulamak için oldukça tedbirli ve ağır hareket ediyorlar. Söz konusu modülün güvenli bir ÅŸekilde çalıştığından emin olmak için Infiniti 3 ayrı kontrol modülü kullanıyor. Otomobil normalde bir joystik ile bile kullanılabilir ancak Infinity, en azından bu nesil için bu nesil için direksiyon simidinin yerinde kalmasına karar verdi. Herhangi bir güç kaybı saydığımız tüm karmaşık devreleri devre dışı bırakırsa sistem, mekanik kontrolü sürücüye iade edebilecek.

Eğer herşey yolunda gider de güvenlik tamamen aşılabilirse bu sistem sayesinde otomobil sürücüleri mükemmel bir konfora ulaşacaklar. Çünkü böyle bir durumda sürtünme payı neredeyse sıfır olacak ve direksiyonun kullanılmasına hiç gerek kalmayacak.
veya ses komutlarıyla otomobilinizi kullanabileceksiniz.(

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site Ä°statistikleri