Ankara'da Araba Pazarı Nerede?

Ankara, İstanbul'dan sonra ülkemizde en çok otomobilin bulunduğu ikinci büyük şehirdir. Bu şehirde en büyük araba pazarı Ostim'de pazar günleri kurulur.


Ankara araba pazarı


Araba pazarıı nasıl bulabilirim?



Yenimahalle'den Ostim'e doğru gidilirse, gimat kavşağını dolanırken araba pazarını orada görebilirsiniz. Diğer bir alternatif olabilecek yol ise İstanbul tarafından Ostime doğru giderken gimat oteline kadar gidilir, orada karşınıza çıkacaktır.

Bu araba pazarı giriş için ücretlidir. En son hatırladığımda 15 TL idi. Sonraları artmış olabilir. Eğer satmak için değil almak için oradaysanız yine ücretli otoparka arabanızı bırakıp yeni araç satın alabilirsiniz.





Benim şahsi fikrim, bu araba pazarı Ankara'ya yakışmamaktadır. Yıllardır tozun, toprağın, çamurun içinde kalmış, geleni gideni rezil etmiştir. Ankara'ya çok daha modern bir 2. el araba pazarının kurulması elzemdir.

Diğer bir konu da Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi Ankara'da da araba pazarının hakimi genellikle oto galericile olmuştur. Erken saatlerde iyi  yerlerden yer tutarak pazara gelen 2. el arabalar içinde hasarsız olanları tespit edip satın alarak daha sonra kendileri satış yapıyorlar. E bu da tabi fiyatları olduğundan en az 1-2 bin lira fazla olmasına sebep oluyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri