Araba Hırsızlarından Korunmanın 10 Yolu

Günümüzde hemen hemen her ülkede giderek artan bir şekilde, yıllardır araba hırsızlıklarında artış yaşandı. İçinde ekonomik şiddet isteği taşıyanlar maalesef fırsat bulduklarında lastik çalmaktan gazı doğrudan tanktan çıkarmaya kadar ellerine geçen her şeyi kullanmaktalar. En iyi 10 ipucumuzla araba hırsızlığını nasıl önleyeceğinizi öğrenmek size fayda sağlar diye umuyoruz.

1. Arabanızı Daima Kilitli Tutun

Bu çok kolay gibi görünse de, nispeten güvenli bir alana sürerken veya park ederken arabanızı kilitli bırakmama alışkanlığına kapılmak kolaydır. Aktif olarak kullanıyor olsanız bile aracınızı daima kilitleyin. Bu, bir hırsızın sizi kısa alışverişlerinizi yaparken veya kırmızı ışıkta veya dur levhasında araba çalmaya çalışması olasılığını azaltır.

Çoğu yeni otomobil, araç saatte 5 km'den fazla hareket ettiğinde veya araç park tertibatından çıkarıldığında kapıları otomatik olarak kilitler.

Araçtan çıkmadan önce açılır tavan dahil tüm camların tamamen kapalı olduğundan emin olun. Aracınızı kilitleyin ve park ettikten sonra kilitlenip kilitlenmediğini bir kez daha kontrol edin. Evde park halindeyken bagajdan bir şey almak için arabanıza binmeniz gerekiyorsa, daha sonra tekrar kilitlediğinizden emin olun.



2. Akıllı Park Et

Karanlık veya tenha alanlarda bir suçlunun işi daha kolay olduğu için park yerinizi dikkatli bir şekilde seçin. Akşamları, etrafta başka insanlarla dolu aydınlık park yerleri arayın.

Alternatif olarak, lastik hırsızlarını caydırmak için sokak lambalarının altına park edin. Hiçbir suçlu, iyi aydınlatılmış koşullarda aracınızın lastiklerini teker teker çalarken görülmek istemez. Gündüzleri aynı nedenlerle karanlık ara sokaklardan veya otoparkların arka köşelerinden kaçının.

Otoparklarda güvenlik kameraları arayın ve kameranın görüş alanı içine park etmeye çalışın. Bu, herhangi birinin arabanızı hedef almasını engellemeye yardımcı olacaktır. Çünkü bir hırsız arabanızı çalarsa, bölgenin güvenlik kamerası emniyet güçlerine hırsızı tanıması ve yakalaması için daha iyi bir şans verir ve sonuçta aracınızı kurtarmanıza yol açabilir. 

3. Değerli Eşyaları Saklamaktan Kaçının

Değerli eşyalarınızı asla aracınızda, özellikle de görülebilecekleri yerlerde tutmayın, çünkü bu bir hedef haline gelmenin kolay bir yoludur. Bir suçlunun bir camı kırması ve değerli eşyalarınızı koltukta veya gösterge tablonuzda bırakıldığında çalması kolaydır. Arabanız bu senaryoda geride kalmış olsa da, yine de kırık bir camla ve kayıp değerli eşyalarınızla uğraşmanız gerekecek. Hırsızlık olasılığını azaltmak için arabanızı temiz tutun . Bir hırsız boş, temiz bir araba görürse, aracınızda değerli eşyalarınız olduğuna inanma olasılıkları daha düşük olabilir.

Genellikle, eşyaları bagajda saklamak en güvenli yoldur. Ancak, gün içinde birden fazla durak yapmayı planlıyorsanız, bir sonraki varış noktanıza ulaşmadan önce eşyalarınızı bagajınızda saklayın. Hırsızlar genellikle otoparklarda oturuyor, arabaları inceliyor ve başkalarının hareketlerini izliyor. Bagajınızı açma ve sakladığınız eşyalarınızı ortaya çıkarma sayısını azaltmak, arabanızın bir hedef haline gelmesini engelleyebilir.

“Arabam çalınırsa ve eşyalarım alınırsa, kasko sigortası hırsızlığı karşılar mı?” diye merak ediyorsanız. Aslında, aracınızdan alınan eşyaları kapsayacak olan ev sahibi veya kiracı poliçenizdir. Çoğu minimum otomatik poliçe hırsızlığı kapsamaz, bu nedenle aracınızın veya lastiklerinizin çalınmasını kapsamak için poliçenizde kapsamlı bir kapsama sahip olmanız gerekir.

 4. Arabayı Kapatın

Bir benzin istasyonu marketine veya çocuğunuzu okuldan almak için hızlı bir yolculuk, aracınızı kapatmayı garanti etmeyebilir. Sonuçta, sadece bir saniyeliğine içeri giriyorsun. Hırsızlar, insanların bu durumlarda araçlarını çalışır durumda bırakma eğiliminde olduğunun farkındadır.

Kilidi açılmış ve hala çalışan park edilmiş bir araba, suçlular için başlıca hedeftir. Araba hırsızlığını önlemenin kolay bir adımı, uzun bir yolculukta bir mağazaya veya dinlenme alanına kısa bir yolculuk için bile kontağı kapatmak, anahtarlarınızı almak ve arabayı kilitlemektir .

 5. Hırsızlığa Karşı Fiziksel Cihazlar Kullanın

Çoğu modern otomobil, bir dizi hırsızlık önleme cihazıyla birlikte gelir. Alarmlar ve otomatik kilitler, hırsızlık olasılığını azaltmayı kolaylaştırır. Hırsızlık kurbanı olma şansınızı daha da azaltmak için kullanabileceğiniz daha fazla araç var. Örneğin, bir hırsızın arabayı sürmesini neredeyse imkansız hale getirmek için fiziksel bir direksiyon simidi kilidi düşünün.

Göreceli sökme kolaylığı sayesinde tekerlekleriniz hırsızlığa daha da yatkındır. Bir bijon somunu kilidi veya lastik çizme satın alarak bir suçlunun onları almasını zorlaştırın. Bu tekerlek hırsızlığına karşı koruma cihazları, lastiği çıkarmayı neredeyse imkansız hale getirir.

 6. Her Zaman Tetikte Olun

Tanıdık mahallelerde bile uyanık olun ve çevrenizden haberdar olun. Araba hırsızlarının kolay bir hedef aramak için mahallenize ne zaman geldiğini asla bilemezsiniz. Yerinde olmayan bir şey görürseniz, onları bilgilendirmek için yetkililerle iletişime geçin.

 7. Yüksek Suçlu Bölgelerden Kaçının

Güvenli alanlarda tetikte olmanız gerektiği gibi, suç oranı yüksek alanlardan tamamen kaçınarak hırsızlık riskinizi azaltabilirsiniz. Bir mahallenin araba hırsızlığıyla ünlü olduğunu biliyorsanız, başka bir yere park etmeyi deneyin. Fazladan birkaç dakikalık sürüş, arabanızı koruyabilir ve değiştirmek için binlerce tasarruf etmenizi sağlayabilir.

8. Anahtarlarınızın Nerede Olduğunu Bilin

Muhtemelen bir araba hırsızını hiç tanımadığınız bir suçlu olarak hayal ediyorsunuz, ancak bir araba hırsızı zaten tanıdığınız biri olabilir. Yedek araba anahtarlarını bir onarım tesisi, araba detaycısı veya valeye bıraktınız mı?

Servis görevlileri evinizdeyken aracınızın anahtarlarınızın yerinin farkında olun. Pek çok kişi, kapının hemen yanına bir anahtarlık koyma hatasına düşüyor. Ön kapınıza gelen herhangi biri, siz bakmıyorken anahtarlarınızı kolayca araklayabilir. 

9. Tekerleklerinizi Çevirin

Tekerleklerinizi özellikle kaldırım kenarında döndürmek, bir hırsızın arabanızın lastiklerini veya arabanızı tamamen almasını inanılmaz derecede zorlaştırır. Dönen tekerleklerin çalınması daha zordur çünkü çamurluk genellikle bijon somunlarını çıkarmanın önüne geçer. Hırsız tüm aracı almaya çalışırsa, kilitli bir direksiyon simidi sorunuyla karşılaşırlar.

10. Her Şeyin Çalıştığından Emin Olun

Hırsızlığa karşı alarmınız ve kapı kilitleriniz, çalışmıyorlarsa arabanızı güvende tutmanıza yardımcı olmaz. Aracınızın sorunsuz çalışması için düzenli bakım önemlidir. Ayrıca elektrik sistemlerinizi kontrol etmek için iyi bir şans olabilir. Örneğin, kontrol panelinizde kontrol motoru ışığı gibi uyarı ışıkları varsa, tüm sistemlerin düzgün çalıştığından emin olmak için aracı hemen saygın bir tamirciye götürün.

 Son Uyarı: Araç Sigortanızı Anlayın

Sizi tekerlek ve araba hırsızlığını önlemeye yardımcı olacak en iyi ipuçlarıyla donattık. Araba hırsızlığının kapsanıp kapsanmadığını görmek için poliçenizi kontrol edin. Değilse, kapsamlı kapsam eklemeyi düşünebilirsiniz . İsteğe bağlı bir kapsam, kapsamlı hırsızlık ve diğer hasarlara karşı koruma sağlar.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri