Otomatik Vites Araba Çalıştırma


Otomobil kullanmayı yeni öğrenenler için çalıştırmak her ne kadar zor gibi görünse de hem otomatik hem de düz vites araba çalıştırmak gayet basittir.

Düz Vites Araba Nasıl Çalıştırılır?

1. İlk iş olarak aracın kapısını açın ve şöför koltuğuna oturun. Aynalarınızı ayarlayın ve emniyet kemerini takın. 
2. Vitesi kontrol edin ve boşta olduğundan emin olun. Vites sağa ve sola sallanıyorsa boşta demektir. Debriyaj pedalına basarak vitesi boşa alabilirsiniz. Eğer arabanız düz olmayan bir zeminde ise el frenini çekiniz.
3. Anahtarı yerine sokun. Kontağı birinci kez çevirin. Bu çevirişte ekrandaki ışıklar yanacaktır. ! şeklindeki uyarı ışığı da söndükten sonra kontağı ikinci kez çevirin ve motor çalıştıktan sonra hemen bırakın.
Eğer araç çalışmayacak olursa 3. maddeyi baştan tekrar deneyiniz. Eğer tekrar tekrar denemenize rağmen çalışmıyorsa birinden yardım isteyin.

Otomatik Vitesli Arabalar Nasıl Çalıştırılır.

Düz vites arabalar nasıl çalıştırılır başlığı altında yer alan ilk iki maddeyi aynen uyguladıktan sonra aşağıdaki maddelere dikkat ederek adım adım uygulayın.
1. Otomatik vitesi çalıştırma sırasında (P) durumuna getiriniz.
2. Sağ ayağınız ile frene basınız.
3. Otomatik vitesi (D) durumuna getiriniz.
4. Harekete geçmek için fren pedalı gayet hafif bir şekilde bırakılır ve yine sağ ayak ile gaz pedalına hafifçe dokunularak sürüşe hazır duruma gelinir.

Özellikle yeni sürücüler için otomatik vites nasıl kullanılır ve otomatik viteste araba nasıl kaldırılır sorularına anlatımı basit ve anlaşılır bir dille cevap vermeye çalıştık. Ancak otomatik vites araba nasıl kullanılır sorusu sadece buraya bakılarak halledilecek bir mesele de değildir. Her ne kadar gayet basit olsa da. Bu yüzden otomatik vites araba kullanımı, bilen birinin eşliğinde bu adımları uygulamanız tavsiye edilir.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri