Araba Kiralarken Bunları Asla Yapmayın


Hak yemenin kurnazlık, kurnazlığın marifet sayıldığı günümüz kapitalist toplumunda alışveriş yaparken çok dikkat etmek gerekir. hırsızlığın bir türünün üretildiği günümüzde araç kiralama konusunda da mağdur olan vatandaşların olduğu görülüyor. Bu konu ile ilgili dikkat edilmesi gereken, asla yapılmaması gereken bir kaç maddeyi yazalım ki kimsenin canı yanmasın.


Araba kiralarken nelere dikkat edilmeli?


1 - Ne olursa olsun asla açık senete imza atmayın. Yasal olarak hiç bir rent a car firması sizi böyle bir şeye zorlayamaz. Bunu yaparsanız çok ciddi bir risk almış olursunuz.

2 - Kredi kartı bilgilerinizi asla firma yetkililerine vererek işlem yaptırmayın. Hırsızlama yapılmasına izin vermeyin.

3 - Kiraladığınız aracın şahsa değil firmaya ait olduğundan emin olun. Şahsa ait araçları şirket üzerinden kiralarsanız hem suç işlenmiş olur hem de sizin açınızdan risk olur. Bu yüzden kiralık aracın ruhsat bilgilerini mutlaka kontrol edin.

4. Kiraladığınız aracın kaskosu yapılmış mı? Emin olun. Asla kaskosuz araç kiralamayın.

5. Aracı incelemeden asla almayın. Kaportadaki çiziklere, koltuktaki leke ve deliklere, camlardaki çatlaklara özellikle dikkat edin.

6. Sözleşme maddelerini tek tek okumadan sakın imzalamayın.

7. Sözleşmede bir ek'ten bahsediliyorsa ilgili eki görüp okumadan sözleşmeye imza atmayın.
Sözleşme maddelerini mutlaka tek tek okuyunuz.

8. Kimlik fotokopisinin alınması durumunda ne amaçla kullanılacaksa o amacı ifade eden bir not düşüp imzalayın.

9. Sözleşmenin bir nüshasını (fotokopi değil) yanınızda bulundurun.





Yukarıdaki maddeler sizin huzurunuz ve maddi kayıplar yaşamamanız için yaşanmış tecrübelerden yola çıkılarak hazırlanmıştır. Bir insan art niyetli olursa, hangi iş alanında olursa olsun, hangi şehir olursa olsun, hangi yasal prosedürler bulunursa bulunsun, eğer dikkatli olmazsanız sizi aldatabilir ve hukuku sizin aleyhinize olacak şekilde kullabilir. Bu yüzden aman dikkat diyoruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri