Oto.net: DEV ADIMLAR


Oto.net kısa süre önce başlayan bir proje olmasına rağmen Türkiye'de otomotiv sektöründe çok önemli işler yapmakta. Türkiye'de otomotiv sektörünün ticari hacminin büyüklüğü dikkate alınırsa söz konusu sitenin daha da büyüyeceği düşünülmektedir. Bu yüzden henüz 1 yıl önce kurulmuş olan Oto.net'in otomobil alım ve satım işlemlerinde oldukça faydalı ve işleri kolaylaştırıcı bir rolü var. Aslında sitenin bu başarısının öyküsünde ilk çevrimiçi ihalesini yapan Oto.net, teknoloji yatırımlarıyla tanıdığımız bir aile şirketi olan Projectz’i anmamak olmaz. Silikon Vadisinde çalıştığı yıllarda da sıfır ve ikinci el otomobil satışı yapan sitelerle ilgilenen Projectz ortaklarından Yonca Zaimoğlu, araçların tekrar satışı (re-marketing) konusunda hala yapılacak çok şey olduğunu fikri ile yola çıkmış. Bundan dolayı B2B ve B2C/C2C segmentinde olay yaratan çevrimiçi otomobil alım-satım platformu oto.net can bulmaya başlamış.
 
oto.net otomobil alim satim


Site, B2B segmentinde şirketlere ikinci el araçlarını çok kolay ve zaman kaybetmeyecek şekilde pazarlayabilecek bir platform imkanı veriyor. Oto.net sayesinde birçok şirket, kamu kuruluşları, bankalar, operasyonel kiralama şirketleri satacakları araçları ülke genelinde ve farklı bölgelerde gerek ikinci el galerilere ve gerekse otomotiv bayilerine internet üzerinden satma imkanı vermektedir. Geçtiğimiz Ekim ayının sonunda hizmete sunulan C2C/B2C segmentiile birlikte son kullanıcıya da bu imkan sağlanıyor ve Oto.net’in ticari potansiyeline pozitif yarar sağlıyor.

İş modeli ve hizmet anlayışı

B2B tarafında oluşturduğu sadakat programı (OtoPuan) ve kampanyalar ile sektörel değişime ayak uydurmaya çalışan Oto.net, bu çalışmalarla geçen on iki ay süre zarfında “hayatta online ihaleden araç almam” diyen kişilerin alış veriş gerçekleştirdiği saptanmış.. Siteyi takip edip sık sık kullananların yüzde 40’ı İstanbul dışından ve satışların yüzde 35’i bu şehirlerden gerçekleştirilmiş.
Oto.net, hizmet ve iş modeli ile rakiplerinden farklılaşmaya çalışıyor ve şimdilik başarılı gözüküyor. Şu anda 49 saniyede 1 araç satışı yapan girişimin hedefi bu rakamı daha yukarılara çekmek ve uzun vadede otomobilin insan hayatına dokunduğu her noktada olmak. Bunun için de OtoMag ile içerik tarafında otomobil severlere ulaşacak çalışmalar devam ediyor.
Alıntıladığımız infografikte Oto.net’e dair bazı istatistiklere göz atabilmeniz mümkün. İnternetten otomobil alım satımındaki bu büyük hacim ile ilgili Sellanycar.com röportajımızı da izlemeniz tavsiye edilmektedir.
 




Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri