Lada Vesta Hakkinda

Önümüzdeki bir kaç yıl içinde ülkemizde de satışa sunulması planlanan Lada Vestalar hakkında elimizdeki bilgiler nelerdir?

Daha önceki modellerine göz atıldığında genellikle ucuzluğu ve dayanıklılığı ön plana çıkaran Lada yeni modeli olan vestaları da oldukça düşük bir fiyata pazara sürmeye hazırlanıyor. Bu fiyat 7 bin doları geçmeyecek diye tahmin edilmektedir. Bu fiyatın ise şimdiki dolar kuru ile karşılığı 23 bin ile 28 bin arasında değişeceğini gösteriyor.

Yapılan haberlere göre yeni modeli için yaklaşık 75 milyon dolarlık yatırım yapmış bulunan markanın test sürüşleri halen devam etmekte. Test sürüşleri tamamlandıktan sonraki aylarda ise ülkemizde satışa sunulması için tüm imkanlar seferber edilecek. Aracın ilk tanıtımının yapılması ise Eylül ayını bulacak.

Aracın Almanyada dengi testinden ve ABS sistem testlerinden başarılı bir şekilde geçtiğine dikkat çeken uzmanlar söz konusu modelin Nissan, Renault ve AvtoVAz firmaları ile dirsek temasında olduğunu belirterek modeliln Sandere ve Duster tarzı bir araç olacağı sedan tarzı araçların ise daha sonraki yıllarda üretimine geçileceğini tahmin ediyorlar.





Aracın sürücü koltuğu yükseklik ayarı, tüm camlarda, koltuklarda, direksiyonda ve aynalarda ısıtma sistemi gibi özellikleri barındıracak olan otomobilin, Lada tarafından üretilen 1.4 litre 100 hp lik benzinli motora sahip olacağı kaydediliyor.

Vestaların Seri Üretimi Ne Zaman?

Uzmanlar aracın yollara çıkmadan önceki süreç içerisinde seri üretimi geçilmeden önce bir yıl boyunca test sürüşlerinin ve üretimlerinin devam edeceğini vurguluyorlar. Markanın söz konusu modeli ile ilgili takvimin eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde işlediğini kaydeden yetkililer, aracın üretimi için özel olarak oluşturulan alan için 76 milyon dolarlık yatırıma vurgu yaptılar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri