Kirmizi Otomobillerin Cekiciligi

Satın almış olduğumuz aracın renginin değeri, önemi ve anlamı aslında bizim zannettiğimizden daha fazla olabilir. Örneğin kaza oranları, kişilik özellikleri, tutulma ve pazar payı gibi bir çok alanlarla ilgili.

Bu yazımızda kırmızı araçlarla ilgili bazı bilgileri sizinle paylaşmak isterim.

Bilindiği gibi kırmızı renk heyecan rengidir. Kanın rengi ve aynı zamanda doğada tehlikenin rengi de kırmızıdır. Bu şekilde baktığımızda her ne kadar bu renk trafikte tehlikeli gibi görünse de aslında sürücülere uyanıklık sağladığı için güvenlik özelliğini artırıcı tarafları var. Nitekim bazı araştırmalar kırmızı arabaların en az kaza yapan arabalar kısmında yer aldığını göstermektedir.

Başka bir araştırma bize kırmızı ve tonlarında üretilen araçların en çok satılan araçlar sıralamasında 4. sırada yer aldığını göstermektedir. Bu sıralama yıllara göre modanın değişmesi ile değişse de kırmızı araçlar her zaman kendine üst sıralardan yer bulabilmektedir.

Kırmızı renk otomobilleri en çok kullanan ülkeler sırası ile Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Yunanistan, İspanya ve Yunanistan şeklinde.

Kişilik özellikleri açısından da kırmızı renk araç kullananları değerlendiren bir yazıda şu ifadeler yer alıyor:
"Kırmızı spor otomobil tercihinde ilk sırada olduğundan anlaşılacağı üzere agresif kişiliği de ortaya çıkarıyor. Kırmızı otomobil sahipleri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hız tutkunu olarak biliniyor. Kadınların kırmızı sevgisini ise açıklamaya gerek yok sanırız. "

kırmızı clio





kırmızı sahin





Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri