KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLIYOR

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre Ulaştırma Bakanlığı tarafından daha önce hazırlanan ve geçtiğimiz yıllarda uygulamaya konulan ''Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik'' gereğince ülkemizde kış ayları boyuna iklim koşullarına uyumsuz ve kar lastiği bulunmayan araçların trafikte seyretmelerine izin verilmeyecek.


Belirlenmiş olan koşullara uygun lastik bulunmayan araçların bu sene için öngörülmüş olan cezası 519 Türk Lirası. Ancak yönetmeliğe göre kış lastiği takmakla yükümlü olan araçlar sadece şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar ile sınırlı kalıyor.

Yönetmeliğin ilgili maddesi gereği yukarıda bahsi geçen araçlar her yıl Aralık Ayının ilk günü ile Nisan Ayının ilk günleri arasında geçerli oluyor. Ancak kış şartlarının daha uzun bir süreyi kapsaması halinde bu süre bakanlıkça uzatılabilecek. Uzatılan süre en fazla 1 Ay olabilecek.
Geçen sene bireysel özel otomobillere de kısman uygulanan cezanın bu sene uygulanıp uygulanmayacağı henüz netlik kazanmış değil.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri