2014 Ford Fiesta ve Özellikleri

Yeni Ford Fiesta ile ileri teknolojinin bir çok yönünü  tadabilir, modern görünümü ve performansı ile içinizi rahat ettirecek bir otomobile sahip olabilirsiniz.

Teknolojik açıdan bakacak olursak 

Türkçe olarak müzik sistemine komut vererek istediğiniz bir parçayı dinleyebilir yahut sistemi cep telefonunuza uyarlayarak sesli görüşme veya müzik dinleme gerçekleştirebilirsiniz.





Cep telefonunuza gelen mesajları sesli olarak vereceğiniz bir komutla dinleyebilirsiniz.







Şimdi otomobile biraz daha yakından bakalım:

Dış Tasarımda; baştan başa yenilenmiş bir ön görünüm ortaya çıkarıyor. Motor kaputu ile başlayıp farlara ve tavana kadar uzanan bir modern tasarım söz konusu. Ek olarak gündüz faaliyette olan LED ön farlar, Arkalarda yanlara doğru uzanan çekik göz tipli farlar hemen dikkat çekiyor. Renk seçiminde de canlı ve güçlü renkler tercih edilmiş.

İç Tasarımda yerleştirilmiş desenlerin ve dokuların modernlikle ve sadelikle uyumu ilk bakışta dikkat çekiyor. Geniş iç mekana ergonomik tasarım bir ayrıcalık katmış. 





Bunların dışında iç tasarımda dikkat çeken diğer özellikler, 
Deri kaplı el freni
Sony müzik sistemi,
Anahtarsız çalıştırma sistemi,
Ambiyans Aydınlatma,

Gelelim Sürüş Teknolojisi ve Performans Özelliklerine;

Elinizi rahatlatan gelişmiş teknoloji Ford SYNC:

Bu sistem ile bir çok konuda otomobilinize sesli komutlar vererek yola konsantre olabilirsiniz.

MYKEY sistemi:
Bu sistem sayesinde aracınızda emniyet kemeri uyarısı, üst hız limiti, ses sistemi ayarlarını kontrol edebilirsiniz.




Ayrıntılı NAVİGASYON sistemi

Isıtılabilen Ön Camlar:
Soğuk kış sabahlarının kabusu buzlu camlarınızı kolayca açabilir ve zaman kaybetmezsiniz.

Gelişmiş Klima Sistemi:
Bu sistem ile otomobil iç sıcaklığını belirlediğiniz bir derecede sabitleyebilirsiniz.

Otomatik Silecekler:
Otomobilin silecekleri yağmuru algıladığı anda otomatik olarak çalışmaya başlar ve yağmurun hızına göre silecekler kendi hızını belirler.

Üstün Manevra Kabileyeti:
(EPAS) Sistemi sayesinde güçlü virajlar daha kolay bir şekilde alınabilir, direksiyon kontrolü kolaylaşır.

Hız Kontrol Sistemi
Direksiyon simidindeki anahtarlar sayesinde özellikle uzun yolculuklarda otomobilin hızını ayarlamak mümkün. Ayarlanan şekilde otomobil hızını korumakta. Böylece ayağınızı gaz pedalında tutmanıza gerek kalmaz.



Motorunuzdan en iyisini elde edin
Devrim niteliğindeki 3 silindirli 1.0 litre 100PS EcoBoost benzinli motor, klasik bir 1.6 motordan bekleyebileceğiniz düzeyde bir gücü sunarken üstün yakıt tasarrufu yanında son derece düşük karbondioksit emisyonu sunar.

Son derece verimli 1.5 litre dizel motor
Yeni Fiesta'da sunulan 1.5 TDCi dizel motor 75PS güç üretiyor. Ortalama 3.7l/100km'lik yakıt tüketimini 98g/kmkarbondioksit emisyonu ile sağlayan motor son derece çevreci.

Vites geçişlerini hissetirmeyen PowerShift otomatik 5 ileri şanzıman
1.6 litre TI-VCT benzinli motorda PowerShift şanzıman bulunuyor. Otomatik şanzımanın rahatlığı ile manuel şanzımanın performansını sunan altı ileri vitesli, çift kavrama sistemli otomatik şanzıman geçeceğiniz vitesi otomatik olarak seçer, güç kaybı yaşamadan pürüzsüz geçişler sağlar. Hızlı, pürüzsüz vites geçişleriyle daha akıcı, daha zevkli sürüş sağlamanın yanı sıra klasik otomatik vitesli şanzımanlara kıyasla daha fazla yakıt tasarrufu ve daha düşük karbondioksit emisyonun elde edilmesine yardımcı olur.

Aracınızı daha verimli kullanmanızı sağlayan EcoMode bilgi sistemi
Yenilikçi Ford EcoMode sistemi, sürüş davranışlarınızın yakıt tüketiminize etkisini sürekli olarak değerlendirir. Hız, vites değiştirme, fren yapma gibi alışkanlıklarınızı, ayrıca kısa ve uzun yolculuk sıklığınızı analiz eder. Bu akıllı yazılım, nasıl daha fazla yakıt tasarrufu elde edebileceğiniz hakkında size önerilerde bulunur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri