Yerli Otomobil Nerede Üretilecek?

Yerli otomobil üretilmeli mi yoksa ülkenin kaynakları başka yatırım alanlarına mı yönelmeli soruları henüz tam olarak toplum zihninde bir yanıt bulmamışken, çeşitli medya gruplarında yerli otomobil üretimi ile ilgili çeşitli haber ve dedikodular gezinmeye başladı.

Bunlardan birine göre Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı Akgün Altuğ, yerli oto üretimi için Ferizli de yaklaşık olarak 500 dönümlük bir arazinin ayarlandığını belirtmektedir. Bursa da aynı şekilde yerli oto için ismi geçen önemli merkezlerden biri durumunda. Hatta burası için şimdiden on bin civarında ön sipariş aldığı haberleri var. 2021 yılında seri üretime geçmesi planlanan bu projeye doğal olarak otomobil meraklılarının ilgisi de büyüyor. 

Yerli otomobilin üretim alanı elektrikli araçlara yönelmiş durumda. İçten yanmalı motorların aşırı kısıtlanmasına rağmen çevre duyarlılığında istenilen sonuçların alınamaması, tüketici ve üreticilerin ilgisine tamamen elektrikli ulaşım araçlarına çekmiş durumda. Bu durumda eğer yerli bir otomobil üretilecek ise bunun içten yanmalı motorlara yönelik olması, hem ekonomik hem pazar hem de çevre sorunlarını beraberinde getirmesi kaçınılmaz olacağı için, ülkemizdeki yatırımcıların görüşü çağa ayak uydurmak üzerine kurulu.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri