Istanbul'a Apartparklar Geliyor

Apartpark Nedir?

İstanbul büyükşehir belediye başkanlığını bir kez daha kazanan başkan Kadir Topbaş yeni Apartpark için harekete geçmeye hazırlanıyor.

Projeye göre kapasitesi yaklaşık olarak 100 bin araç kapasitesinde olacak olan proje ilgili bilgilere göre apartman görünümlü katlı otopark sistemleri İstanbullularla buluşacak. Bu yeni model parkların şehrin önemli yerlerinde bulunacağı belirtiliyor.
istanbul apartpark projesi
Apartpark

Dünyaya bu konuda örnek olması beklenen projenin yeni dönemde gerçekleşecek en önemli icraatlerden biri olması bekleniyor. Bu konuyla ilgili olarak daha önce başkan Kadir Topbaş "Bu projeyi başlatıyorum. Planlara işlediğimiz 100 bin araçlık otopark çalışmasının dışında, sokaklardaki yoğunluğu azaltmak için yeni bir park metodu geliştiriyoruz. Türkiye'de ilk defa uygulayacağız. Dünyaya model olacak bir proje. Dar sokak aralarında, sokağın orta noktalarında, 400 metrekarenin altında olmamak üzere, birkaç binayı gönül rızası ile satın alarak, oraya otopark binası yapmak istiyoruz. Bu otoparklar asansör veya elektronik sistemle katlı yerleştirim yapabilecek ve böylece yerden tasarruf edilecek." ifadelerini kullanmıştı.

Sokak ve Caddelerde Gereksiz Kalabalıklar Olmayacak.

Yetkililere göre söz konu proje ile parkların hem dışarıdan bakıldığında güzel bir görünümü olan bir aparmana benzeyeceğini ama aynı zamanda sokakların gereksiz kalabalıklardan kurtulmasının mümkün olacağını belirtiyorlar. Bu da İstanbul gibi tarihi ve kültürü ile öne çıkan bir şehrin güzelliği ve tanıtımı için çok büyük bir adım olacak. Projenin 5 yıl içinde tamamlanması beklenirken zaman içerisinde uygulamadan kaynaklanan problemlerinde giderileceği bildiriliyor.

ApartPark'lar hisse sistemi ile sokak sakinlerine verilecek

ApartPark'larda öncelikli olarak sokak sakinlerinin yararlanacağını ifade eden Kadir Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Otoparkları hisse sistemiyle yapmayı düşünüyoruz. Sokakta yaşayanların hissesi olacak. Otopark hissesi devremülk gibi, sokakta ev satın alan kişiye devredilebilecek. Bu proje ile sokak aralarında trafik sıkıntısı çözülmüş olacak. Böyle bir düzenleme kenti de rahatlatacak. Yeni dönemde niyetim bunu yapmak. İstanbul'un sokaklarda sorunun çözmüş bir başkan olmak istiyorum."

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri