Fluence Elektrik Şarj Sistemi


Yeşil şehrimiz Bursa'da üretilen elektrik motorlu Fluence'ın, 2011 yılında başlayan kamu kuruluşlarına satışının ardından Mayıs 2012'den beridir tüketiciye satış imkanları sunmaya devam ediyor.
Ünlü otomobil firması, 4 farklı elektrik motorlu araç modelinin seri üretimini gerçekleştirmeyi başaran dünyadaki tek öncü marka olma özelliğine sahip. Böylesine müthiş özellikleri bünyesinde barındıran yeni teknolojinin geniş kitlelere tanıtımını gerçekleştirmek için, Türkiye'de bir Fluence Z.E. Roadshow düzenleniyor. Roadshow etkinlikleri kapsamında Muğla, Kayseri, Manisa, Çanakkale, Aydın, Eskişehir, Trabzon, Tekirdağ, Samsun  olmak üzere toplamda dokuz ilde konferans, tanıtım ve deneme sürüşü yapılması planlanıyor.


menzil
Fluence Elektrik Şarj Sistemi


Muğla, Manisa ve Çanakkale'nın ardından Fluence Z.E. Roadshow'un son durağı Tekirdağ oldu. Tekirdağ Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Kılıç ve Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Cengiz Günay'ın katılımlarıyla gerçekleşen organizasyon, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar'ın konuşmacılığını üstlendiği konferans ile başladı. Ardından Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Kılıç, Fluence Z.E. ile bir deneme sürüşü gerçekleştirdi.





Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar:  “Dünyada olası bir çevre felaketine biz de otomobil sektörü olarak duyarlı olmak zorundayız. Renault markasının öncüsü olduğu elektrik motorlu otomobiller devrimsel nitelikte yeni bir teknoloji. Fluence Z.E. kullanımının geniş kitlelere ulaşması ile insan sağlığı ve çevreyi korumaya yardımcı olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Fluence Z.E., Başbakanlık, T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Konya Valiliği, ,Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Melikgazi Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Manisa Belediyesi, İstanbul ili Kadıköy Belediyesi elektrik motorlu araç kullanan kamu kuruluşları arasında yer alıyor.

Elektrikli Otomobillerde Şarj Sistemi
Elektrikle çalışan Fluence Z.E. şarjı, evde şarj ünitesi olan ve elektrik sayacı gibi duvara monte edilen bir kutu olan “Wallbox” sistemi sayesinde gerçekleştiriliyor. Altyapı çalışması olan İstanbul, Ankara, Kocaeli  ve Antalya dışındaki illerde de bu uygulama gerçekleştiriliyor. Fluence Z.E “Wallbox” ile, 6 ila 8 saatte maksimum seviyede şarj edilebiliyor. Bunun yanısıra opsiyonel olarak sunulan, 220V duvar tipi prize bağlanan bir kablo ile tam şarj 10 ila 12 saatte tamamlanıyor. Bugün itibarıyla İstanbul'da 9 adet şarj merkezi bulunuyor. Bu sayının yıl sonundan önce 40 adede çıkarılması öngörülüyor. Ayrıca 44 Renault Yetkili Satıcısı'nda  şarj hizmet noktası bulunuyor.

Elektrikli Otomobil Şarj Menzili
Otomobilin şarj menzil seviyesine bakacak olursak;
Standart Yeni Avrupa Sürüş Döngüsü üzerinden ölçülen menzil Fluence Z.E. için 185 km.dir. Yumuşak kullanım, ani ve sportif sürüş tarzından kaçınmak, araç şarjdayken ısıtma ya da soğutma programlarını kullanarak iç iklimlendirmenin sağlanması gibi tedbirler bir şarj ile maksimum menzil için çok değerli önlemler. Elektrik motorlu aracın menzili günlük şehir içi kullanımı için yeterlidir.
Menzil kontrolü kullanıcı ara birimi: Renault'nun elektrikli araçları özel olarak geliştirilmiş olan ve sürücülerin araç menzilini kontrol altında tutmalarını sağlayan bir kullanıcı ara birimi ile donatıldı.
•    Araç bilgisayarı ise menzili, ortalama ve anlık tüketimi ve kalan kWh'yi gösteriyor.

•    Bir başka sayaç akünün şarj seviyesini gösteriyor.

•    Güç ekonomisi sayacı elektrik tüketiminin normal, optimum veya aşırı olup olmadığını gösteriyor.

Otomobil DonanımElektrik motorlu Fluence'ın tek donanım paketi olan “Dynamique” versiyonunda zengin standart ekipman seviyesi bulunuyor. ABS, ESP, sürücü ve yolcu ön hava yastıkları, göğüs havayastıkları, ön ve arka yan hava yastıkları, immobilizer, çift yönlü otomatik klima, ısıtmalı yan aynalar, 16”  jantlar, gövde rengi çıta, kapı kolları ve aynalar, Fluence Z.E.'de standart olarak sunuluyor. Ayrıca alüminyum alaşım jantlar, park sensörü, entegre navigasyon, MP3 radyo-CD çalar, sürücü koltuğu yükseklik ayarı, kol dayama ve arka cam gölgelik standart donanımlar arasında yer alıyor.

Batarya (Pil)
Fluence Z.E., lityum iyon manganez batarya ile çalışıyor. Bu batarya hiçbir bakım gerektirmiyor. Ayrıca, kapasitesinde değişiklik olmaksızın kısa süreler boyunca şarj edilebiliyor. Türkiye'de batarya kira bedeli 83 € (48 ay ve 10.000 km / yıl - KDV dahil).



Ek hizmetler
Fluence Z.E. müşterilerine, batarya kira süresi boyunca eksiksiz ve ücretsiz yol yardım hizmeti sunuluyor.

Kaynak : HABER7.COM

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri