Bayan Şöförlerin Tipik Özellikleri

Ülkemizde maalesef hala erkeklerin bayan şoförlere karşı bir önyargısı var. Genellikle onların arabayı ustaca kullanmalarına asla imkan ve olanak vermezler. Onlara göre bir trafik kazasına kadın şöför karışmışsa suç kesinlikle onda aranmalıdır. O tiplere göre kadınlar asla trafikte seyretmemelidirler çünkü trafik sıkışıklığının en önemli sebeplerindendir.

Yukarıdaki ifadeler hiç şüphesiz doğru şeylerden bahsetmiyor. Elbette otomobil kullanmasını yeni öğrenmiş kadın bir sürücünün trafikte bir takım sorunlarla karşılaşması mümkün. Hatta belki erkeklere göre bu süreç daha uzun sürebilir ama durumu genelleyip bütün trafik suçlarını kadınlara atmak hiç de doğru bir şey değil.

Yapılan bir çok araştırma ve istatistikler ortaya koymuşlardır ki trafik kazalarında erkek sürücüler kadın sürücülerden daha fazla trafik kazalarına karışmakta ve bu kazalarda hata genelde erkek tarafında olmaktadır. Yani trafik kazalarında suç erkeklerindir.

Doğrusu erkeklerin yaptığı suç bastırmaktan da başka bir şey değil. Trafikte bir erkeği taciz eden kadını göremezsiniz. Bir erkeği onun yolunu daraltarak, korno çalarak zor duruma sokan, laf atan, rahatsız eden bir kadın sürücü de bulamazsınız. Aksine kadınların bir çoğu bu gibi durumlardan şikayetçidirler. O baskı altında kadın hata yapınca da adı "Kadın ne anlar arabadan" oluyor.





Trafik sıkışıklığını gelince başta şahinci erkeklerin trafiği bir birine katmasını görmezsek, erkeklerin aşırı hız yüzünden yaptığı kazalar neticesinde yarattığı sıkıntıyı görmezsek, sürekli şerit değiştirerek ortalığı birbirine kattığını görmezsek evet bütün bunları görmezsek kadınların trafikte sıkıntı yarattığını söyleyebiliriz. Değil mi? Sanki erkekler bütün trafik kurallarına uyduğu için kadınların ehliyetlerine el koysak da trafikten çeksek trafik açılıverecek hiç bir sıkıntı kalmayacak...

Bir kadın sürücüyü trafikte nasıl anlarız?

1. Araba kullanırken sağla solla ilgilenmiyor yola bakıyorsa, orasını burasını karıştırmıyorsa kadındır.
2. Sarı yanar yanmaz öndekinin hareket etmesi için kornaya yüklenmiyorsa kadındır.
3. Yaya geçitlerinde durmuyor, kaldırım giriş ve çıkışlarında park etmiyorsa kadındır.
4. Döneceği yöne sinyal veriyor, olmadık yerde durmuyor, ağır ama kontrollü hareket ediyorsa kadındır.

5. Hız sınırında sol şeritte hareket ediyorsa kadındır. unutmamalıdır ki hız limitinde gittikten sonra kimse sol şeritte gidenden yol vermesini beklememelidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri