Yerli Oto Ne Zaman Çıkacak?

Vatan Gazetesinin haberine göre başbakan Erdoğanın istediği Türk malı olacak olan otomobil TOFAŞ tarafından iki sene sonra Bursa'da üretimine başlanacak. İlk aşamada 70 bin üretilmesi hedeflenen otomobillerin üçte birlik kısmının ihraç edilmesi planlanıyor. Uzun Vadede ise ilk sekiz yıl içerisinde 580 bin otomobilin piyasa sürülmesi bekleniyor.
 
Türk mühendisler tarafından tasarlanacak otomobil için ilgili firma 500 milyon dolardan fazla bir yatırım yapacak. Aracın patent hakları tamamen Tofaş firmasına ait olacak.
 
Yeni otomobil 2015 yılında yollarda yerini alacak.
 
 
Projenin Maliyeti Ne Kadar Olacak?

Daha önce piyasada oldukça iyi işler başaran Albea ve Palio modellerinin etkisinin kaybolmasının ardından sadece Linea ile binek otoda üretim yapan Tofaş, yapılacak bu çalışma ile yeniden start verecek. Şirket, yeni otomobille Doblo, Minicargo (Fiorino-Citroen Nemo-Peugeot Bipper) ve Linea modelleriyle 255 bin adet seviyesinde olan üretimini 300 binlerin üzerine yükseltecek. Bursa tesisi yıllık 400 bin adetlik kapasitesini zorlayacak. Yeni Doblo'yla beraber Tofaş'ın toplam yatırımı 900 milyon doları aşabilir.

İkinci Yerli Oto Ne Zaman

Tofaş CEO'su Kamil Başaran Şubat ayında yaptığı açıklamada, şirketin patent haklarına sahip olacağı ve 2015 yılı sonunda piyasaya çıkabilecek biri B sınıfında sedan, diğeri C segmenti olmak üzere 2 yeni yerli model üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı.





Ceo devamında, iki yeni projenin nihai onay süreçlerinin Temmuz ayında tamamlanmasını beklediklerini ifade ederek şu açıklamayı yaptı:

"Projelerin tüm fikri ve sınai mülkiyet hakları Tofaş'a ait olacak. Tofaş'ın binek otomobilde Linea ile etkin bir oyuncu olarak yoluna devam etmesini istiyoruz. İki binek otomobilin tasarım ve modelleme çalışmalarına Ar-Ge merkezimiz başladı. İki modelin üretimiyle binek otomobilde iddiamızı artarak sürdüreceğiz."

B sedan modelden sonra, yeni otomobil için İtalyan ortak Fiat'ın onayı bekleniyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri