Yeni Ehliyetlerin Özellikleri

Yeni yasa ile ehliyetlerin tamamı yenilenecek. Yeni ehliyetler oldukça modern tasarımı ve çok özellikli yapısı ile dikkat çekiyor. İşte onlardan bazıları.


Yeni sürücü belgelerinin kopyalanması mümkün olmayacak. yeni sürücü belgeleri PVC yerine polikarbon kullanılacak. Bu şekilde ehliyetler eskisine göre daha sağlam yapılacak ve nemden etkilenme en aza indirilmiş olacak.

Önceden 9 olan sınıf sayısı 17 çıkartılacak. Yeni ehliyet sınıfları şunlar olacak.A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, DE, F, G, M ve K

Ehliyetlerde değişken lazer görüntüler, renk geçişli ve ultraviole floresan mürekkep, renk değiştiren baskı, arka planda dijital su izi, kızılötesi ya da fosforlu boya, kabartma harf, sembol ve şekiller kullanılacak.

Önceki ehliyetlerdekine göre daha küçük boyutları olan fotoğraflar lazer baskı yöntemi ile kart üzerine geçirilecek ve özel hologram vasıtası ile üzerinde oynama ve kopyalama yapılamayacak.





Ön tarafta yer alması beklenen resmi makamlarca verildiğini ifade eden hologramın hemen yanında ise araç sahibinin kullanabileceği araç sınıfını gösteren yerler olacak.

Arka tarafta bir çip yerine karekod uygulamasına geçilecek. Bu kodun içinde parmak izi, kimlik no ve kan grubu bilgileri yer alacak.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri