Kasko Seciminde Dikkat Edilecek Durumlar

Günümüzde kasko şirketlerinde hizmet, iletişim, geri ödeme gibi elbette farklılıklar bunlar arasında en iyisini seçmemiz gerek ancak fiyat olarak en ucuz kaskoyu, hizmet olarak en iyisini seçerken bütün şirketlerin bir hukuk çerçevesinde çalıştığını ve eninde sonunda aynı yere er ya da geç hakkınızı alabileceğinizi bilmeniz gerekiyor.
 

Zaten ortak bir reasürans içindeki kasko şirketleri kendi aralarında hasarları paylaşarak iş yapıyorlar. Sağlam bir tutanak olduğu zaman çoğu şirket kısa zaman içinde ödeme yapıyor.


Burada hangi kargo şirketini olduğu kadar hangi paket sorusu üzerinde de duracağız.

 1- Pakette mutlaka en az bir adet mini onarım hakkı olmalı.

 2- Dikkat edilecek konulardan biri cam muafiyeti konusu. Cam muafiyetinin yüzdeliği örnek olarak %20 cam muafiyeti yazarsa yetkili servise cam bedelinin %20'sinin cebinizden çıkması gerekir.

 3- Cam muafiyetine dikkat edin;  Anlaşmalı cam servislerinde de durum aynıdır.





 4- Kasko şirketini seçerken yaşadığınız şehirde aracınızın yetkili servisinin olup olmadığına da bir bakın. Eğer yoksa sıradan bir sanayi ustasına hasar tamir ettirilir.

 5- Sigortacılar elinden geldiği kadar az fiyat verme peşinde oldukları için fiyatı düşük tutmak için,  bir çok teminatı poliçeye dahil etmeye yanaşmazlar. Anahtar değişimi, immobilizer arızası, deprem ve sel durumunda hasar ödeme teminatı gibi durumlara dikkat etmek gerekir. Böyle bir riske girmeye değer mi sizce. Örnek verecek olursak deprem teminatı mesela takriben 40-50 tl daha ucuz olmasına sebep olur lakin sigortacı bundan hiç söz etmez genelde.

 6- Sigortacı oyunlarından biri de arabanızın değerini olduğundan daha düşük fiyatlı göstermekter. Mesela 35 Bin TL'lik aracınızı poliçede 27-28 Bin TL gibi düşük bir fiyat ile sunabiliyorlar. Sigortacılar bundan da fazla bahsedemezler ancak aracınız perte çıktığında piyasa değerini değil; 27-28 Bin TL'nin daha az bir kısmı elinize geçer.

 Bunlara benzer bir çok olayı sizler de biliyorsunuz, sağdan soldan duymuşsunuzdur. Dileyenler yorum bölümünde paylaşabilirler.  Burada bahsettiğim gayet basit olaylar. Daha bir çok kurnazlıklar var. Önceden bir hazırlık yaparak poliçeyi dikkatlice okumanız yararınıza. 
 
 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri