Hurda Araçta Son Durum Ne?


Buradan Hurda araçlar ile ilgili haber ve paylaşımlarımızı yapmaya devam ediyoruz çünkü konu binlerce vatandaşımızı ilgilendiriyor.
Bu konuda ulaştığımız son habere göre Sayın Bakanımız Nihat Ergün paketin içeriğine ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirterek 20 yaşında ve daha da yaşlı araçların yollarda seyretmesinin bugünkü teknoloji ile çok doğru olmadığını belirterek şunları ekledi:
"Teknoloji çok değişti, yollar çok değişti" dedi. Ergün, ayrıca teşvikin 2014 yılı içerisinde sonlandırılacağını söyledi.
Bakanın açıklamasına göre söz konusu çalışmada bir vergi teşviki yer almıyor. Yapılan çalışmanın amacı yaşı yetmiş araçların trafikten çekilmesi ama bu nasıl olacak. Paketten ne çıkacak binlerce sürücü bu paketin ayrıntılarını merak ediyor.

Sayın bakan aracı hurdaya çıkarılan kişilere bir bedel ödeneceğini de belirtiyor ancak bu bedelin neye göre belirlenip ödeneceği henüz belli değil. İki sene içinde üretilmesi planlanan yerli oto alımı olması halinde kredi açılmasının bir seçenek olarak değerlendirileceği söylentiler arasında.


Vergi indirimi ya da vergi teşvikinin söz konusu olmadığını vurgulayan Ergün, "Ama nasıl olduysa bazı arkadaşlarımız soruyu bu şekilde sordukları için bazı bakan arkadaşlarımız da tabi özellikle vergi konusunda hassas bakan arkadaşlarımız, 'vergi indirimi falan yok' diyor. Çalışma başka bir çerçevede devam ediyor. İnşallah 2014'de sonuçlandıracağız, o zaman ilan ederiz" diye konuştu.
Alınacak otomobilin yaşına ilişkin değişik alternatifler olduğunu anlatan Ergün, şunları kaydetti:




"Araçların yaşına ilişkin alternatifler var. '16 olsun, 20 olsun' diyen arkadaşlar var. O civarda bir noktada devam eder. 20 yaş üstü araçların trafikte seyretmesi doğru değil, teknoloji çok değişti, yollar çok değişti. Kullanan için de trafiğin genel akışı için de önemli sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Bunları görüyoruz. Çevre açısından da olumsuzların devam ettiğini görüyoruz. Bunları bir bütün halinde değerlendiriyoruz."


Bakanın dedikleri bunlar. Bakalım inşallah vatandaşımız için hayırlı bir şeyler çıkar. Beklentimiz bir an önce sonlandırılması zira elinde hurda aracı olanlar yahut yaşı ilerlemiş araca sahip olanlar şu anda bir kargaşa içerisinde kaldılar ve ne yapacaklarını bilemiyorlar. En azından bu bilinmezliğe bir şekilde son verilmelidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri