Karlı Yollarda Otomobil Kullanma

Kış aylarında bir çok sürücünün kabusu karlı yollar. Bir çokları için de tabii oldukça sıradan. Burada iş tamamen bilgi ve tecrübeye kalıyor.

Karda güvenli sürüşün sırrı uygun hızda gidebilme ve sağlam şekilde durmayı bilmektir. Onun için bilinmeyen yollarda virajın keskinliğini tahmin edemediğimiz yerlerde kendimizi garantiye alacağımız kadar hız yapmalı ve dururken ani frenden sakınmalı ve aynı zamanda frene bastığımız zaman direksiyonu yoldan çıkıp hakimiyeti kaybetmemek amacıyla olabildiğince düz tamamız gerekir.

Tabi Tecrübe ve bilginin yanında karlı yollarda otomobil kullanırken araç donanımı da çok önemli. Bunların başında kar lastiği kullanımı geliyor. Düşük sıcaklıklarda kar lastikleri ister ıslak ister karlı veya buzlu olsun yolu kavramak için üretildikleri için normal lastiklere göre çok daha güvenlidirler. Desenleri özel olarak üretildiği için kar ve çamuru aralarında tutmazlar. Yol ve lastik arasındaki uyumu en güzel şekilde ayarlayacak özellikte imal edilmişlerdir.

Tabi bunların yanında dikkat ve konsantrasyonu unutmamalı. Eğer kar gözlerimizi alıyorsa kar gözlüklerini kullanmayı ihmal etmemeli her zamankinden daha fazla dikkatli araç sürmeliyiz.



Ve en önemlisi trafik kurallarını ihmal etmeyerek kendimizi ve diğer araçlardaki yolcuları veya yayaları tehlikeye atacak davranışlardan kaçınmalıyız.

Keyifli ve Güvenli sürüşler dileriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri