İlk Wolksvagen Golf


İlk Golf Modeli:



Golf ilk olarak 1974 yılında üretime geçti.  ABD ve Kanada’da 1975’ten 1984’e kadar Volkswagen Rabbit ve Meksika’da Volkswagen Caribe olarak müşterileri ile buluştu ve böyle tanındı. Golf, konfordan çok da ödün vermeden canlı bir sürüş ve iyi bir yol tutuş sağlayan, önde kısaltılmış ve esnek, bağımsız Macpherson Strut, arkada ise H şeklinde yarı bağımsız süspansiyon sistemleri ile kendini tanıtıyor ve biliniyordu. 1975 yılına gelindiğinde Golf, Australian Wheels dergisi tarafından yılın en iyi otomobili, yine aynı şekilde  1978’de İrlanda’da yılın otomobili ve 1981’de İngiliz What Car? dergisinin yılın otomobili seçilerek ödüllere sahip oldu.





Markada kullanılan Golf kelimesi anlam ve köken olarak Almanca Golfstrom olarak adlandırılan Kuzey Atlantik’in sıcak su akıntısı anlamına gelen kelimeden esinlenilmiştir. Sonraki tarihlerde VW araçlarına rüzgar isimleri vererek yoluna devam etmiştir. Örneğin Almanca Passat, rüzgar sistemi ya da alize rüzgarı (İng. Trade wind) manasına gelmektedir. Yine Jetta, Jetsream kelimesinden, Scirocco, Akdeniz rüzgarı anlamındaki, Almanca scirocco ya da scirokko kelimesinden( İng. Sirocco) ve Bora da Türkçesi de Bora olan bir rüzgar çeşidinin adından türetilmiştir. Golf aynı zamanda bir spor dalıdır ki Golf, küçük kardeşi Polo ile benzerlikler taşımaktadır.





Golf, ItalDesign stüdyosundan, İtalyan otomobil tasarımcısı Giorgetto Giugiaro tarafından tasarlanmıştır. Giugiaro ayrıca Alfa Romeo Alfasud ve Lotus Esprit Mk1’in de tasarımcısıdır.
Golf Mk1, 1984’te yerini Mk2 sürümüne bırakana kadar (sadece Avrupa’da) çok az değişikliğe uğramıştır. 1975 Ağustosunda klima sadece yerel pazarda seçenek olarak sunulmuştur. Daha önce Golf almış olan tüketicilere de tadilat olarak klima taktırma imkânı tanınmıştır.

http://tr.wikipedia.org/

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri