Anlaşmalı Kazaya Ceza

Star gazetesinin haberine göre Antalya ilinde anlaşma yoluyla kaza yapan iki kişi mahkemece 10 ay hapse ve bin lira da para cezası ödemeye mahkum oldu.
 
 
Zorunlu trafik sigortası nedeniyle geçen sene zor zamanlar geçiren sigorta şirketleri bir de anlaşmalı kazalarla baş etmek durumunda. Çok daha önce kaza yaptığı halde eski kaza kalıntılarını yeni kaza yapmış gibi gösterip sigorta şirketlerine gerekli meblağı ödetmek isteyenler şirketleri oldukça zor durumda bırakabiliyor. Bazı kişiler bunu organize bir iş haline getirmeye başlayınca şirket işin üstüne düştü ve sanıkları suç üstü yakalayıp yargılanmasını sağladı.
 
İşin dini yönüne bakarsak hiç şüphesiz sigorta şirketine ödememesi gereken bir miktar parayı sahtekarlıkla ödetmeye kalkmak doğru olmaz ve alınan para haram olur.

 
 

Tabi bu konuda sigorta şirketlerinin de uygulamaları bu işe meydan veriyor. Sistemin çalışması ile ilgili yasal düzenlemeler şart. Şart örneğin aracınıza biri arkadan çarptı. Sigorta şirketinizi arayıp zararınızı karşıladığınız zaman 50 -100 liralık bir ödeme için seneye şirkete fahiş miktarlarda ödeme yapıyorsunuz. Bu da bir çok mağduriyetler doğuruyor. Ya vatandaş küçük kazaları cebinden ödemek zorunda kalacak ya da indirimlerden faydalanamayacak gibi bir ikilemin içine sokuluyor. Şirketler sadece büyük meblağları ödediği zaman da vatandaş açısından önemini büyük ölçüde yitiriyor. O yüzden yeni bir düzenleme şart.  Bu noktada kimse mağdur olmamalı.
 
 



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri