Trafik Cezalarına Taksit İmkanı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen torba kanun teklif içeriğinde daha önceden birikmiş trafik cezası olanlara ödeme kolaylığı müjdesi geldi.

Teklife göre birikmiş olan trafik cezaları artık 3 taksitle ödenebilecek. 2011 den öncesine ait trafik cezalarını yapılandırabilmek mümkün hale geldi. Buna göre geçmiş cezalar 2013 Kasım ile 2014 Ocak ve Mart aylarında 3 eşit taksite bölünüp de ödenebilecek.

İlgili Önerge ile 31 Aralık 2010 tarihinden önce verilen ve yeni düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmemiş olan idari para cezaları yeniden yapılandırılacak. Bu indirimden faydalanabilmek için 2013  ekim ayı sonuna kadar bireylerin vergi dairelerine başvurmaları gerekiyor. Daha önceki cezalara ait idari para cezası tutarı vergi daireleri tarafından hesaplanacak ve 1.05 katsayısı ile çarpılıp ve yeniden yapılandırılarak ödenmesi gereken tutar bulunacak. Ortaya çıkan miktar Kasım 2013, Ocak 2014 ve Mart 2014 aylarında olmak üzere üç eşit taksit imkanı ile kullanılacak.

Bir diğer kolaylık da yetki belgelerinin yenilenmesi ile ilgili. Taşımacılık faaliyetlerinde alınan bu ücret % 15 ten  % 5'e düşürülecek.

Teklife göre uygulama 2023 yılı başına kadar geçerli. TBMM tarafından 10 gün boyunca sıkı bir çalışmayla ortaya çıkan kanunda öne çıkan diğer düzenlemeler içinde şehit yakınlarına verilecek yeni haklar, maçlarda yasadışı bahis oynatanlara verilecek ceza, çipli ehliyetler, 28 şubat mağdurlarının durumu gibi diğer konular da yer alıyor.





Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri