Otomobilinizi Satışa Hazırlayın

Otomobilinizi satarken nelere dikkat etmelisiniz!
 
Otomobilinizi ikinci el olarak satmadan önce onu satışa hazırlamanız gerektiğini bilmelisiniz. Böylece hem daha çabuk hem de daha yüksek bir fiyata satmanız mümkün olur.  Çok fazla masrafa girmeden otomobilinizi satmadan önce neler yapabileceğinizi kısaca anlatalım.
 
1. Fiyatı belirleyin:
İlk yapılması gereken şey piyasayı takip edip aracınızın hangi fiyat aralığında satıldığını belirleyip ona göre kendi arabanıza bir fiyat biçmenizdir. Yani hedefinizi belirleyin. Bunu yaparken aracınızın geçmişini, km sini vs. hesaplamayı unutmayın.
 
2. Eğer anlıyorsanız kendiniz anlamıyorsanız bir bilene danışarak araçta herhangi bir kusur olup olmadığını araştırın  ve bu kusuru gidermeye çalışın.
 
3.  Pasta cila, balans, rölanti ve subap ayarlarını yaptırarak aracınızın değerini artırabilirsiniz.
 
4. Aracınızda ufak tefek çizikler varsa bunları kendiniz ya da bir uzman aracılığıyla gidermeye çalışın.
 
5. Lambalar önemli. Görünüşü etkiliyorlar o yüzden eğer kirli bir görünümleri varsa yerlerinden söküp deterjanlı sıcak su vasıtası ile yıkayın ve soğuk su ile durulayın. Kuruduktan sonra hala aynı görünüme sahip iseler bu işlemi bir kaç kez tekrar edebilirsiniz.
 
6.  Aracının beğenisini artırmak için jant bakımı yaptırın, yeni bir kapak alarak görünümü güzelleştirebilirsiniz.
 
7.  Küçük bir motor bakımı yaptırın. Yağ ve suyunu kontrol edin. Müşteriler genelde sessiz çalışan motordan etkilendikleri için kayışların gerginliklerini kontrol ettirin. Egzozda kaçak olup olmadığına baktırın. Motorun temiz görünmesi de etkileyici bir durumdur. O yüzden motorun üstü yağ lekesi ile kaplanmış ya da tozlanmış ise güzelce silin yada yıkattırın.




 
8.  Vites geçişlerini rahatlatın. Yağını kontrol ettirin.
 
9. Araç içindeki paspaslar ve koltuk kılıfları kirli ya da eski bir görünüme sahip iseler yenileyin yada güzelce temizleyin. Araç içindeki diğer aksamı örneğin tavanı, siperliği torpido gözünü ve kapağını güzelce temizleyin ve gerekli yerleri cilalayın. İkinci ellerde bunlar önemli.
 
10. Eğer koltuk kılıflarını değiştiremiyorsanız bunları yapan ürünlerden satın alıp temizleyin. o da yoksa sıcak suyla deterjanı karıştırıp köpürtün. Temiz bir bez aracılığıyla koltuğu fazla ıslatmadan gereken yerleri silip temizleyin.
 
11.  Bagajınızda gereksiz yük bulundurmayın ve temizliğine dikkat edin. Takım çantasını temizleyin. Eksik malzeme varsa tamamlamaya bakın. Aynı kontrolleri ilk yardım çantası için de yapın.
 
Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra popüler gazete ya da sitelerde satışa çıkarın.
En çok dikkat etmeniz gereken şeylerden biri de dürüst olmak. Müşteriyi aldatmaya kalkmayın.
 
Aracınızı akıcı bir dille ve basit şekilde tanıtın.
 
Aracınızı tanıtırken bütün iyi özelliklerini yazmayın. Sizinle irtibata geçtiklerinde onları etkilemek için diğer iyi özellikleri kullanın. Daha etkileyici olacaktır. Çünkü aracı beklediklerinden daha iyi görünce alma istekleri daha fazla olacaktır.
 
Telefon veya e mail görüşmelerinde samimi olun. Sıcakkanlı davranın ve nezaketi elden bırakmayın.  Pazarlığın kurallarını yerine getirin.
 
Aracı satmak için aceleci görünmeyin. Bu müşteriyi kuşkulandırır. Ona zaman tanıyın aracı iyice incelemesine olanak tanıyın. Aracı birine göstermek istiyorsa izin verin. Eğer götürdüğü kişi aracınızı kötülerse aracınızı tanınmayan birine ya da araç test merkezlerine gösterin.
 
 
 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri