Otomobil Çizik Giderme

Ülkemizde yeni otomobil alanların kabuslarından biri de otomobillerin kendisi veya başkaları tarafından bilerek ve istemeden kaportada çiziklerin meydana gelmesidir.

Otomobilinizde meydana gelebilecek olası çizikler bazı kimyasal maddeler ile ve polisaj ismi verilen bir makine ile giderilebilmektedir. Yine klasik yöntem olarak pasta cila uygulaması da çizikleri görünmez kılabilmektedir.

Araç üzerinde meydana gelebilecek çizikler hafif yani kılcal ve ağır (derin) çizikler diye sınıflandırılır.

Kılcal çizikler daha çok bol ışık altında görülen dairesel şekiller oluştururlar ve çoğunlukla yıkamadan kaynaklanan çizikler olarak tanınırlar.  Bunları basit bir şekilde kapatmak mümkün.

Ama tırnağı gezdirdiğimiz zaman takılan çizikler boyayı aşındırmış olduğu için bunlar derin çizik olarak  kabul edilirler ve özel işleme tabi olması gerekir.

biz burada basitçe bahsedecek olursak:

Evvela otomobilinizin internetten (buradan bakabilirsiniz) boya kodu belirlemeli ve servisten gerekli boyayı temin etmeliyiz. İkinci olarak çiziğin kalınlık ve derinliğine göre bir rötüş fırçası edinmeliyiz. Tabi bir de zımpara.





Belirtmek gerekir ki bu iş incelik istiyor. yani boyayı ve zımparayı taşırırsanız eskisinden daha kötü bir halde bulabilirsiniz otomobilinizi.

Şimdi işlemlere geçelim.
* Öncelikle zımpara yardımı ile çiziği iyice görünür kılıyoruz. içinde bir şey varsa çıkarıyoruz, temizliyoruz.
* Daha sonra fırça ile hiç taşırmaksızın çiziğin içini güzelce dolduruyoruz.
* Kuruduktan sonra fazla boya taşmışsa zımpara yardımı ile onları arındırıyoruz.
* Polisaj işlemi ile zımpara izlerini kapatıp boyanın parlamasını sağlıyoruz.

Kolay gelsin.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri