İkinci El Araba Alirken Dolandirilmayin!

Kötü niyetli insanların oyununa gelmemek için ikinci el araç alım ve satımında galeriden de olsa herhangi bir kişiden ya da internetten de olsa geliştirilmiş  ve bir çok kimsenin mağduru  olduğu dolandırıcılık yöntemlerini bilip tedbirimizi almamız ve uyanık olmamız gerekiyor.
 
Türkiye'de İkinci El Araç Alım Satımda Hangi Yöntemler Kullanılıyor?
 
Ağır hasarlı araçların hasarsız veya hafif hasarlı diye satılması: Bu bazen tamamen hurdaya dönmüş araçların sıfır hasarsız şeklinde satılması şeklinde bile görülebiliyor.
 
Genellikle ederinden biraz daha düşük fiyata internette satışa çıkarılan arabaların müşterisi ve bakanı da çok oluyor. Plaka sorgulatamıyorsunuz zira reklamına sahte plaka yerleştirilebiliyor ya da gizlenebiliyor.
 
Bunun önüne geçmek için aracı bir test merkeziye ya da servise baktırmalı ve sigorta acentesinden sorgulatmadan alım yapmamalısınız.
 
 
Sakın Ön Ödeme Yapmayın:    Yurt dışında ya da uzak bir şehirdeymiş gibi bahanelerle sizden satmak istediği araç için acil para ihtiyacı gerekçesi ile ön ödeme veya depozito ücreti isteyen satıcılardan uzak durun. Zira ön ödemeyi aldıktan sonra bir daha ulaşmanız mümkün olmuyor. Sonra bakıyorsunuz ki ortada öyle bir otomobil bile yok. Başkasının üstüne olan otomobilleri bile kendisininmiş gibi gösterip satmaya kalkışan insanlar bile mevcut maalesef.




 
Noterde Son dakika golü yemeyin:   İkinci el bir aracı almak için noterdesiniz. Satıcı yanınızda telefon açıp birisiyle konuşuyor. Diyor ki yolda mısın geliyor musun hadi bak bekletme adamın parasını bir an önce verelim, çabuk ol. Siz de ne iyi adam para da geliyor diye düşünüp imzaları atıp satış işlemini gerçekleştiriyorsunuz. Sonra ortada ne adam var ne para. Bunun önüne geçmek için de parayı görmeden ve almadan imzaları atmaktan sakınmak lazım.
 
Deneme Dolandırıcılığı:  Satış işlemi bitmeden alıcıya aracınızla yalnız başına dolaşmasına izin vermeyin. Denemek için ya da arabayı ona buna göstermek için kısa süreliğine aracınızı kullanmak isteyenler bir daha aracınızı asla geri getirmeyebilirler. Nereye giderseniz gidin alıcı ile beraber gidin. İşlem bitmeden ne parayı alın ne arabayı verin. Tabi tersi de geçerli.
 
Şüphelendiğiniz Araçlardan Uzak Durun: Plakasını kapatmış, fiyatının çok altında veya kaparo isteyen satıcılar genellikle farklı amaçlarla bunları yapıyorlar. Kendinizi güvene alıp bu tiplerden uzak durmakta fayda var. Araba satışlarında ya da alışlarında gözünüzden bazı şeylerin kaçma ihtimaline karşı yalnız olmayın. Bu işlerden az ya da çok anlayan biri ya da birileri yanınızda mutlaka bulunsun.
 
İyi alım satımlar dileriz...

1 Yorumlar

  1. soner kuccuk,mustafa erdem ve armağan ermiş bu şahislara sakin inanmayin bunlar oto dolandiricisidir birçok şehirde dolaşip aracini satmak isteyen kişileri dolandiriyorlar

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri