Dar Kasko Neleri Kapsıyor?

        2013 yılının başlarından itibaren geçerli olan yeni kanun ile kasko türleri yeniden şekillendirildi. Kasko sözleşmesi müşterinin tercihine göre 4 yeni yeni kapsamda ortaya çıktı.

        Bunlardan bir tanesi de  "DAR KASKO": Şu anda Türk halkının en çok tercih ettiği kasko türü  bu. Tercihin önemli bir nedeni hiç şüphesi ucuz olması. Ucuz olması da doğal olarak kapsamının ve vadettiği teminatın da sınırlı olması anlamına geliyor. Fiyatı araca ve modele göre değişebiliyor.

     Otomobiline pahalıya kaçmadan bir kaskom olsun diyenler genelde dar kasko seçeneğini kullanıyorlar. Ancak burada belirtmeliyiz ki bu kasko zaman zaman insanların sorunlarını gidermekte yetersiz kalmakta ve mağduriyet ortaya çıkarabilmektedir. O yüzden hangi zararları karşıladığı hangilerini ise karşılamadığına kaskoyu yaptırmadan önce çok dikkat etmek gerekir.

       Peki neyi kapsıyor aşağıda inceleyelim.

* Aracın kendisinin veya bir parçasının çalınması

* Seyir halinde ya da dururken meydana gelen çarpmalar. Sizin veya başka bir cismin çarpması durumu değiştirmez.

* Sürücü hatası dışında gerçekleşen yanmalar.

* Birileri tarafından araca verilen kasti zararlar.

* Kazalarda meydana gelecek maddi hasarlar.


Genel olarak dar kaskonun içeriği yukarıdaki gibidir. Yukarıdaki maddelerle birlikte araç bedel belirleme ve tamirler ve bakımlarda kullanılan parçaların orijinal olması gibi maddeler bu teminatlara katılabilirler.

Türkiye'de dar kasko yapan bazı şirketlerin isimleri: Ray sigorta, Axa Oyak, Ergo Sigorta




Bu kaskoyu yaptırıp sorun yaşayanlar tecrübelerini yorum bölümünde paylaşabilirler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri