Cep Telefonu ile Park Etme

Volvo teknolojide bir adım daha atarak otomobillerin güvenliğinde çığır açacak sistemlerden birini geliştirdi. Volvo'nun daha önce de güvenlik konusunda ilkleri yaşattığı biliniyor. Örneğin 50 yıl kadar önce emniyet kemerini ilk olarak standart donanımlar arasında gösteren otomobil firması


Volvo şimdi ise sürücü içinde olmadan aracın kendi kendine park etmesine olanak tanıyan bir sistem geliştirdi. Sistemin adı - autonomous parking - . Bu sistemin çalışması için yapılması gereken şey otomobilden indikten sonra cep telefonunuzdan otomobilinize park et komutunu iletmek. Gerisini sistem hallediyor. Araç o andan sonra yavaş bir hızla bulunduğu mekanda park edebilecek bir aramaya başlıyor bulduğunda da hemen oraya park ediyor ve ardından park işleminin tamamlandığına dair telefonunuza bilgi mesajı gönderiyor. Park yeri aradığı esnada karşısına çıkan insan veya başka engelleri fark edip ona göre hareket edebiliyor.

İşin ilginç tarafı tekrar otomobilinize binmek istediğinizde yine telefonunuzdan geri çağır butonuna basıp komutla aracınızı park etmeye başladığı yere çağırabiliyorsunuz.
 
Aşağıdaki linkten işlemin nasıl yapıldığını izleyebilirsiniz.
 
Uzmanlara göre bu sistem çok kısa bir süre içerisinde seri üretimlerde görünebilecek. Yine gelen bilgilere göre gelecek yılın başında çıkacak olan yeni XC90 larda bu sistemin bir benzeri olan otomatikleştirilmiş direksiyon sistemi kullanıcılarının hizmetinde olacak.
 
Keyifli ve Güvenli Sürüşler...
 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri