Balata ve Disklerin Eskidiği Nasıl Bilinir?

Sürüş güvenliğinin püf noktalarından biri de fren sisteminin doğru çalışıp çalışmamasıdır. Düzenli olarak bakım yaptırmalı şüpheli durumlarda kontrol ettirilmelidir.
 
Araçlarda bazen fren disklerinin de aşınmasından bahsedilir. Her parça olduğu gibi bu disklerin de bir ömrü vardır ve değiştirilmesi gerekir.
 
Fren diski değişmesi gerektiği zaman bunu nasıl anlarız?
 
Sürücü eğer seyir esnasında frene basar ve birtakım titreşimler algılarsa fren diskleri değişmelidir. Fren sistemi ABS li de olsa bu durum değişmez. O durumda da titreşim daha şiddetli hissedilir ve fren basılmaya devam ettiği müddetçe sarsıntı daha da fazla hissedilir.
 
Freni kullandığımızda bir zayıflık, gevşeklik hissediyorsak yine fren disklerinin değişmesi gerektiği bize ima ediliyor demektir.
 
Bazı durumlarda frene basarız ve bir uğultu sesi duyarız. bu durumda da diskler değişmeli ve ayrıca taşlanması da gerekir.
 
Balataların eskidiğini nasıl biliriz?
 
Frene basınca iç gıcıklayıcı bir ses duyarız ve araç normalde durması gerekenden zamandan daha fazla bir zaman içinde durur. Buradan balataların eskidiği anlaşılır.
 
Fren kullanıldığında otomobilin sağa sola yalpalaması ve aracın dengesinin kaybetmesi balataların eskidiğininin bir göstergesidir.




 
Keyifli ve Güvenli sürüşler dileriz.
 
 
 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri