Az Yakmak Icin Altin Kurallar

Akaryakıt fiyatlarının bu kadar yüksek olması artık vatandaşları aracına binmekten korkar hale getirdi. Hiç kimse zorunluluk olmadıkça otomobil kullanmak istemiyor. Biz burada daha az yakıt tüketmek için bir kaç ipucu verelim:
 
1. Yüksek hızdan kaçının: Yüksek hızlar otomobilinizi zorlar, aranıcınız virajlarda ve durmak için gereksiz efor sarf eder.

2. Araçta gereksiz yük varsa çıkarın. Her türlü ağırlık otomobil için ekstra yakıt tüketimi anlamına gelir. Araştırmalar gereksiz yere alınan her 50 kiloluk bir yük yüzde 7 civarında yakıt tüketimini etkilemekte.
 

3. Vitesleri yerinde kullanın. Olağandan daha düşük yada yüksek viteste seyretmek yakıt tüketimi açısından oldukça zararlıdır. Zaten motor bir takım seslerle size bu zararı kendi diliyle anlatır.

4. Ani hızlanmalar ve çabuk duruşlar da yine yakıt tüketimini artıran etkenlerdendir. Trafikte seyir halindeyken gaz ayarını iyi yapmak oldukça önemlidir. Kalkışlarda az gaz vermektense yoğun gaz vermenin tüketim açısından iyi olacağını bilmekte fayda var.

5. Tasarruf etmek amacıyla yakıtın ucuzuna kaçmayın. Genelde kalitesiz olurlar. Günlük olarak kazançlı çıkabilirsiniz ancak uzun vadede aracınıza maddi zarar verebileceğinden zarar görürsünüz.





6. Otomobiliniz için gerekli tamir ve bakımları zamanında yaptırın. Aracınızı trafikte zorlamayın. Değişmesi gereken parçalar varsa yağ, hava filtresi vs değiştirin.
 
Keyifli ve Güvenli aynı zamanda Ucuz sürüşler dileriz...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri