50 Kuruş ile Lastik Testi

Otomobillerin lastiklerin güvenilir ve sağlam olması çok önemli. Burada lastik desenlerinin aralarındaki boşluk, derinlik ve yaş ile ilgili konular üzerinde duracağız.

Markaya bakılmaksızın her otomobil lastiğinin bir yaş sınırı vardır. Bir de profil derinlik ömrü vardır.
Otomobil lastiğinin derinliği belirli bir seviyenin altına düşerse uzmanlara göre lastikler güvensiz olurlar çünkü yol tutuşları gerektiği gibi sağlanmamış olur.

elli kuruş ile lastik testi


Otomobil lastikleri için belirlenen derinlik sınırı 1.6 mm dir. ancak bu hukuki geçerliliği olan bir sınırdır. Gerçekte otomobilin her türlü yola girme ihtimaline karşı bu derinliğin en az 4 mm olması tavsiye edilmektedir.

Bu yüzden bu derinlikleri zaman zaman ölçmek gerekebilmektedir. Burada basitçe bir elli kuruş kullanarak bu derinliğin hakkında bize fikir vermesini sağlayacağız.

Elli kuruşu alıp dikey pozisyonda lastiğimizin derinliklerine koyuyoruz. Eğer Elli kuruşta beyaz olan dış kısım derinliklerin içinde kalıyorsa bir sorun yok demektir. Yola devam.





Dikkat edilmesi gerek bir diğer nokta lastiğin yaşıdır. Normalde bir lastiğin ömrü 6 yıl olmakla beraber buradaki yıl sayısını bazıları kullanım süresi olarak algılıyorlar ki bu yanlıştır.
Asıl önemli olan lastiğin üretim tarihidir. İsterseniz siz sadece 1 yıl kullanmış olun. Eğer ömrü dolmuşsa değiştirmek gerekir.

Keyifli ve Güvenli Sürüşler...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri