Plaka Kaybedeneler İçin Yeni Plaka Çıkarma


Kullanmış olduğunuzu aracın plakası herhangi bir nedenden ötürü kaybolmuş ya da çalınmış olabilir. Bu durumda yapılacak şey plakanızın yeniden size verilmesi için trafik tescil müdürlüklerine gerekli belgelerle başvuru yapmaktır. Yapılacak işlemler sonrasında plakanız değişmeyecek kayıp plaka yenileme işlemi gerçekleştirmiş olacaksınız. Yeni plaka çıkarma işlemlerini nasıl mı yapacağız?

Örnek olarak düşünecek olursak, yağmurlu, karlı ya da fırtınalı günlerde  sağlam monte edilmemiş plakalar bazen yerlerinden ayrılabilmektedir.. Aracın tek bir plakası kaybolduğu durumlarda yapılması gerekenleri bir plakanın kaybolmuş olduğunu varsayarak düşünelim.

Böyle bir durumda atılacak ilk adım Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesinin web sitesinden online olarak randevu almaktır. Bu sizin işinizi hem kolaylaştıracak hem de zaman kaybetmenizin önüne geçecektir. Daha önceleri plaka yenileme işlemi için Plakanın bağlı olduğu Trafik Şubelerini kullanmak bir zorunluluktu. Ancak artık sizin ikametiniz nereye bağlı ise o şubeye gidebiliyorsunuz.
Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesinden randevu almak için burayı kullanabilirsiniz. Kayıp plaka randevusu aldıktan sonra bazı belgeleri hazırlamanız gerekmektedir. Gerekli belgeler:


  • Nüfüs cüzdanı fotokopisi ve aslı
  • Tescil dosyası
  • Zorunlu trafik sigortasının fotokopisi
  • Trafik Tescil belgesi
Belgeleri tamamlayıp eksiksiz bir şekilde Trafik Şubesine başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu evrakları hazır ederek gitmeniz orada zaman kaybetmenizi engelleyecektir. Gerekli evrakları ilgili trafik memuruna teslim ettikten sonra memur size bir tane plaka basım fişi verecek. Kayıp plaka çıkarma işlemi için aldığınız bu kayıp plaka basım fişi ile birlikte yeni plakanızı bastıracağınız yere yönlendirileceksiniz.
Gideceğiniz yerdeki personele fişi ve 9.50 TL -  ki bu zamanla artabilir -  yeni plaka basım ücretini ödedikten sonra yoğunluk durumuna göre yaklaşık bir saat sonra yeni plakanızı ve ödeme makbuzunuzu teslim alabiliyorsunuz. Yeni plakanızı aldıktan sonra plakanızı aldığınız yerden ya da ilk başta evrakları verdiğiniz yerde plakanıza mühür vurduruyorsunuz.
Yapılacak işlemlerin hepsi bu. Bundan sonra plakanızı arabanıza sağlam bir şekilde monte ettirmek kalıyor.

Kolay gelsin...
Aşağıda kayıp plaka dilekçesi için bir örnek verilmiştir. Dilekçeyi kendi durumunuza göre uyarlayabilirsiniz.


.../.../20...

                     TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE/.........................

      
..................... TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜN de Adıma kayıtlı (isminizi buraya yazın)  ...../ -----/----- plaka sayılı aracımın Plakalarından tekini  zayi etmiş bulunmaktayım,
                  Yenisinin çıkartılarak verilmesini arz ederim.      .../.../.........

Marka     : ---------
Model     :-------------
Motor No :-------------
Şasi No   :-----------------

A D R E S :
                                                                                           Adı ve Soyadı
                                                                                                 (İmza
)


DiğerYazılarımdan: Özürlü Araç Plakası Alma İşlemleri

7 Yorumlar

  1. Bilgi için teşekküre ederim .
    Tescil dosyası dediğiniz nedir ?

    YanıtlaSil
  2. Yerde sahipsiz bulduğunuz plakaları www.plakamnerede.com adresinde ücretsiz yayınlayarak sahiplerine ulaşmasını sağlayın.

    YanıtlaSil
  3. Yerde sahipsiz bir plaka bulursanız www.plakamnerede.com da ücretsiz ilan vererek plakanın sahibine ulaşmasını sağlayın.

    Plakamnerede.com Kayıp - Çalıntı Plaka Sorgulama & Özel Plakalı Araç Satış Portalı

    YanıtlaSil
  4. Arabayı satın aldık ve plaka mühürsüz çıktı arabayı bagladılar ve mühürlü plaka nerde bilinmiyor şimdi ne olcak neler yapılabiir

    YanıtlaSil
  5. Benim aracımın her iki plakası çalındı ve yukarıda belirtilen işlemleri yaparak yeni "plaka basım talep belgesi" ni Emniyet Müdürlüğünden aldım.Ancak İstanbul Anadolu yakasında mühürlü plaka basım yeri Fikirtepe,Bostancı, Maltepe ve Cevizli semtlerine yönlendirilmem üzere gittim, basım ruhsatı olan bir yer bulamadım. Plaka bastıracak yerlerin ruhsatları iptal edilmiş.Plakaları nerede bastırabileceğim konusunda yardımcı olurmusunuz?
    Acar

    YanıtlaSil
  6. Tamam abi ben 2 sene evvel yaptım bu dediğini ama e- devlet hesabımda şimdi hak mahrumiyeti var diyor PLAKA DEĞ. GEREKLİ ( KTY 44) bu şimdi ne demek oluyor acaba

    YanıtlaSil
  7. Yahu kaç gündür bir randevu alamıyorum. Bütün işlerim altüst oldu. Bu randevu sistemi hiç iyi değil

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri