Akü Değiştirme

Akünün bitmesi araç kullanan herkesin başına gelebilecek olağan bir durumdur. Panik yapmamak ve ne yapacağını bilmek önemli. İlk olarak akünün bulunduğu kısımdan kaputu kaldırın. Akünün üst tarafında iki adet giriş bulunur. Bunlar elektrik telidir. Pozitif kutup olan kablo genelde kırmızı, negatif olan ise siyah renkte imal edilmişlerdir.


değiştirme
akü değiştirme


Akğnğn üstünden öncelik sırasına göre  eksi ve artı kutup başlarını çıkarın. Bir sonraki işlemde Aküyü monte edildiği yerden kaldırarak çıkartıyoruz. Bu arada düşürmemeye bir tarafa çarpmamaya dikkat edilmeli bazı aküler ağır olabilir tedbirli olmalı.

Boşalan yere yeni aküyü yerleştiriyoruz. Akünün iyice sabitlenmiş olduğundan emin oluyoruz ve önce artı kutbunu akünüze bağlayın. Daha sonra eksi kutbu aynı şekilde bağlıyoruz.

Hem eksi hem artı kutbu sağlam bir şekilde bağladığımızdan emin olduktan sonra akünün metal parçalarını petrol bazlı kayganlaştırıcıyla yağlamamız lazım. Bu sayede korozyonu önleyebileceksiniz ve elektrik akışı daha da kolaylaşacak. Bu işlemlerin yapılmasının ardından yeni akünüz artık sorunsuz bir şekilde aracınıza hizmet vermeye hazırdır.



Keyifli ve güvenli sürüşler dileriz.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri