MTV Borcu Olanlara e-Haciz Geliyor

Maliye vergi borcunu ödemeyen vatandaşlar için yeni bir yöntem geliştirdi. Yaklaşık olarak beş milyon araç sahibinin vergi borcunu ödemediğini belirten yetkililer yeni yaptırımların yolda olduğunu vurguladı.
 
2013 yılı bütçesi için 8 milyar liraya yakın bir vergi geliri beklerken birinci MTV taksit ödemesinde bu oranın ancak üçte birlik bir kısmını tahsil edebilen maliye borcunu ödemeyen vatandaşları ve araçları daha yakından izleme kararı aldı. Habere göre 2012 yılı sonu baz alındığında 4 milyon düzeyinde bulunan MTV borcunu ödemeyen mükellef sayısı, ocak ayı sonu taksidini ödemeyen mükelleflere eklenince bu sayı beş milyon kişiye ulaştı.
 
Bunun üzerine maliye bakanlığı vergi tahsilatında istediği hedefleri tutturak üzere öncelikle geçen senelerden mükellefiyeti bulunanları yakından takip etmeye başladı. İlk olarak kira geliri olan yükümlülere mektup gönderen bakanlık daha sonra mükellefleri hem mektup hem de cep mesajı yoluyla borçları konusunda uyarılarda bulunacak. Mükellefler eğer bu uyarıları ciddiye alıp borçlarını yine de ödemezlerse haciz işlemlerine geçilecek. Gelir İradesi Başkanlığının Emniyet Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü projeye göre de borcu olan araçlar internet üzerinden ipoteklenebilecek hatta MTV den yüksek miktarda borcu olanların hesaplarına ulaşılıp e-haciz getirilmesi dahi konuşulanlar arasında. Bekleyip göreceğiz.
 




Kaynak: HABER7
 
Keyifli ve Güvenli Sürüşler...

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri