Neden Passat'ı Tercih Etmeliyim?

Passat neden çok tercih ediliyor?
Passat'ın extra özellikleri neler?
Passat'ın olumlu özellikleri
Neden Passat?

Ülkemizde özellikle son yıllarda passatlar oldukça yoğun ilgi görüyor. İnsanımızın üstüne adeta cuk diye oturmuş bir araba diyebiliriz. Peki bu arabada bizi çeken şeyler nelerdir? Bu konuylu ilgili bir araştırmada şunları buldum.
Volkswagen Passat marka arabalar Start-Stop duruş sistemi ile trafikte ışıklarda beklerken aracınızın motorunun otomatik olarak durmasını sağladığı için sizi fazladan yakıt tüketmekten koruyarak bütçenize katkı sağlar. yani paranız cebinizde kalır.

Güçlü Kontrol Sistemi: ESP
Tüm Passat’larda her zaman için hazır bulunan Elektronik Stabilizasyon Programı (ESP) araç içindekilerin güvenliğini en üst seviyeye taşıyor. Diğer sürüş destek sistemleri ile eş zamanlı çalışan ESP, aracınızın hakimiyetini kaybetmenize engel olarak olarak kaza yapmanızın önüne geçiyor.

Güvenli Fren Sistemi: ABS
Dünyada en çok karşılaşılan kaza nedenlerinden başlıcaları arasında frenleme esnasında oluşan kızaklama ile kontrolün kaybedilmesidir. ABS’siz araçlarda frene uygulanan sert tepkiler otomobilin kızaklamasına ve kontrolün kaybedilmesine neden olabilir. Ancak ABS ve hidrolik fren asistanı sayesinde sert ve frenleme esnasında bile kontrol sürücüde olmaya devam eder. PAssatn bu özelliği sayesinde aracı mümkün olan en kısa süre ve mesafede durdurabilmemiz artık bizim elimizde.

Sağlam ve Güvenli Hava Yastıkları:
Yeni alacağınız bir arabada en önemli şeylerden biri de hava yastıklarıdır. peki neden ? Çünkü sadece emniyet kemeri takmak can güvenliğiniz için çok da yeterli değil. Olası bir kaza anında öne doğru savrulmak önemli bir yaralanma ihtimalini beraberinde getirir, tek başına emniyet kemeri kullanmak yaralanma veya ölme riskini belirli oranlarda azaltsa bile asla yeterli değildir. Tam da bu noktada hava yastıklarının gerekliliği kendini gösterir. Yeni Passat sürücülerini ve yolcularını kollamak ve korumak için bu konuda iddialı: Sürücü ve ön yolcu ön, ön koltuklar için yan ve ön ve arka koltuklar için perde hava yastıkları tüm donanım seviyelerinde standart olarak üretilmiştir.


Şerit Takip Etme Programı:
Şerit takip asistanı asıl pilotun yanında ikinci, yardımcı bir pilot gibi çalışarak Passat’ınızın şerit dışına çıkmaya başladığını farkeder ve aynı anda sizi uyarır. Trafik kazalarının önemli bir kısmının sürücünün dikkat kaybı eksikliğini nedeniyle gerçekleştiği düşünüldüğünde şerit takip asistanının gerekliliğini daha rahat kavrayabilirsiniz. araçtaki aynalara takılabilen edilen kamera ile yolunuz üzerindeki şeritler tespit edilir, sinyal vermeden şeridinizin dışına taşmanız durumunda sistem devreye girer. Sinyallerinizi devreye sokarak şerit değiştirmek istediğiniz anda ise bu akıllı sistem otomatik olarak devreden çıkar. Şerit takip asistanı opsiyonel olarak sunulmaktadır

Eğimlerde Rahat Kalkış Asistanı
Özellikle yeni şöförlerde en büyük kabuslardan biri de yokuşta duran arabayı geriye kaçırmadan hareket ettirebilmektedir. yeni passat ile artık bu iş sorun olmaktan çıkıyor. Eğim kalkış asistanı yokuşlardan çıkarken aracınızın geriye doğru kaymasını engeller. Bu sayede kalkış esnasında el frenine ihtiyaç duymadan, geriye doğru kayma endişesi taşımadan yolunuza devam edebilirsiniz. Eğim kalkış asistanı hem sürüşünüzü kolaylaştırır hem de trafikte can güvenliğinize katkı sağlar.

Yorgunluk Tespit Sistemi
Volkswagen tarafından geliştirilen çok farklı bir özellikten bahsedeceğiz şimdi. bu da akıllı yorgunluk tanıma sistemi. bu akıllı sistem sayesinde kendinizi yorgun hissettiğiniz ve sürüşe ara vermeye ihtiyaç duyduğunuz anlararacınız tarafından otomatik olarak tespit ediliyor. Bu sistem nasıl çalışır ve Bu sisteme neden ihtiyaç duyduk? Trafik kazalarının %25’inin yorgunluk kaynaklı olduğunu biliyor muydunuz? Üstelik bu kazaların sonuçları genellikle ciddi yaralanmalar ile sonuçlanıyor, çünkü yorgunluktan uyuyakalan sürücülerin genellikle tepki vermeye zamanları olmuyor. Yeni Passat’taki yorgunluk tespit sistemi sizi bu durumların oluşma riskine karşı önceden uyarma yeteneğine sahip. Sistem nasıl çalışıyor? Sürücünün direksiyon hareketleri sistem tarafından yakın takip altına alınıyor. Tüm şerit değiştirme ve direksiyona yön verme hareketleriniz sistem tarafından kaydediliyor. Bu sayede normal sürüş karakterinizden farklı bir durum oluştuğu anda sistem bunu otomatik olarak algılıyor. Sistem sürücüyü nasıl uyarıyor? Sistem yorgun olduğunuzu tespit ettiği anda sizi ikaz sesi ve kontrol panelindeki ikaz ışığı ile mola vermeniz için uyarıyor. Eğer ara vermeden aracınızı kullanmaya devam ederseniz, 15 dakika sonra bu uyarı tekrar ediliyor. Yorgunluk tespit sistemi Comfortline ve Highline donanımlarında standart, Trendline donanımda ise opsiyonel olarak sunulmaktadır.

Sürüşe Duyarlı Şasi Kontrol Sistemi: (DCC)
Sürüşe duyarlı şasi kontrol sistemi ile istediğiniz sürüş modunda seyahat etmeniz artık oldukça basit. Yeni Passat’ta orta konsola entegre edilen bir düğme ile hızınızı sürüşe duyarlı olacak şekilde sabitlemeniz mümkün. Ancak bunu gerçekleştirebilmek için 3 farklı tipte sürüş modundan birini seçmeniz yeterli: Normal, Sport ve Comfort. Seçtiğiniz sürüş moduna bağlı olarak otomobilinizin süspansiyon ayarları elektronik olarak yapılır. Sürüşe duyarlı şasi kontrol sistemi opsiyonel olarak sunulmaktadır.

Denetlenebilir Alarm Sistemi:

Kapılarını kilitleyip de aracınızın başından ayrıldığınızda Passat’ınızı sizden habersiz birisi açmaya çalışırsa otomatik alarm sistemi hemen devreye girerek sesli ve görsel olarak uyarı sinyalleri sahiplerine göndermeye başlıyor. Ayrıca Passat’ınızın sahip olduğu iç denetim sistemi, otomobilin içindeki tüm hareketleri anlama ve kaydetme özelliğini de içinde barındıyor. Hayatınızı kolaylaştırırken hırsızların işini oldukça zorlaştıran alarm sistemine dileyen bütün passat sahipleri sahip olabilir.

Geri Park Kamerası
dileyen şöförlerin kullanabilmesi ve park sorunu olan yerlerde araç sahiplerine kolaylık olması amacıyla sunulan geri park kamerası Passat’ınızın radyo ya da navigasyon ekranına, otomobilin arkasındaki görüntüyü eş zamanlı olarak aktarır. Bu program Grafiklerle desteklenir ve park işini güvenle ve korkusuzca yapmanızı sağlar.

Alüminyum Alaşımlı Jantlar
Trendline ve Comfortline donanımlarında 16”, Highline donanımında ise 17” boyutundaki alüminyum alaşımlı jantlar standart olarak sunuluyor. Bu standart jantlar dışında, Yeni Passat’ta birçok opsiyonel jant seçeneği de mevcut.

Ön Sis Farları
Kötü hava koşulları sürüşünüzü zorlaştırsa bile, Passat’ta güçlü ön sis farları size optimum görüş açısı sunmaya devam ediyor. Yolu daha iyi görme imkanına kavuştuğunuz için sürüş güvenliğiniz ve konforunuz hava koşullarından hiç etkilenmiyor. Ön sis farları Comfortline ve Highline donanımlarında standart, Trendline’da ise opsiyonel olarak sunulmaktadır

Start-Stop Sistemi
Aracınız ışıklarda ya da yoğun trafikte beklerken yakıt tüketir. Start-Stop sistemi bu sırada aracınızın motorunun otomatik olarak durmasını sağlar. Yine sistem sayesinde ayağınızı frenden çektiğiniz anda motor otomatik olarak çalışmaya başlar. Trafikte kırmızı ışığa doğru ilerlerken aracınız durana ve motor Start-Stop sistemi tarafından otomatik olarak durdurulana kadar ayağınızı frende tutun. Motor çalışır çalışmaz ayağınızı fren pedalından çekin ve hareket etmeye başlayın.

Krom Dekor
Yeni Passat ön ızgara ve far tasarımı, krom dekorlar ile süslenmiş hava giriş kanalları ile iddiasını gözler önüne seriyor. Gövde rengi tampon ve kapı kolları Passat’ın görünümünü güçlendiriyor. Üstelik Yeni Passat’ta tüm donanım seviyelerinde krom dekorlar standart olarak sunuluyor.

TDI Motor
Common rail teknolojisine sahip turbo şarjlı direkt enjeksiyonlu dizel motorlarımız yüksek performans ve düşük yakıt tüketimini bir arada sunmayı başarıyor. Ayrıca TDI motorlar özel teknolojileri sayesinde çok sessiz çalışma yeteneğine sahip oldukları gibi düşük emisyon değerlerine de imza atıyorlar. Yeni Passat’ta kullanılan 1.6 TDI motor genel kullanımda 4,3 lt/100 km yakıt tüketirken, 2.0 TDI motor 250 Nm’lik tork değerine ulaşıyor.

TSI Motor
TSI teknolojisine sahip benzinli motor doğrudan enjeksiyon ve turboşarj sayesinde, daha az yakıt tüketiyor ve daha düşük emisyon değerleri elde ediyor. Motor teknolojilerine ve kullanım özelliklerine göre verilen dünyadaki tek ödül olan “Engine Of The Year” yarışmasına 1-1.4 litre arası motorlar kategorisinde katılan Volkswagen’in TSI motoru, sınıf liderliğinin yanı sıra, genel klasmanda da “Uluslararası Yılın Motoru” ödülü almaya hak kazandı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri