Türkiye'deki LPG'li Araç Sayısı

Hepiniz farketmişsinizdir. Özellikle son zamanlarda ülkemizde akaryakıt fiyatlarındaki aşırı fiyat artışı tüketicileri yeni çareler bulmaya itmiş ve bu çareler içinde en çok başvurulanı araçların LPG li alınması veya dönüştürülmesidir. Bunları isteyenler internette araştırma yaparak LPG nin nasıl bir artış içinde olduğunu görebilirler. Şu anda 4 milyon olarak hesaplanan araç sayısının çok kısa bir süre sonra 5 milyonu zorlayacağını öngermek çok da zor değil.


Hatta okuduğum bir haberde Türkiye'nin dünyada en çok LPG kullanan ülkeler arasında ikinci sırada yer aldığını okuduğumu hatırlıyorum. birincisi de yanlış hatırlamıyorsam güney Kore idi.


Şunu da belirtmek gerekir ki Türkiye LPG sistemi üreten ülkeler arasında kaliteli ürünler üretmesi ile de göze çarpmaktadır. Yurt dışına LPG sistemi ihraç eden çok sayıda şirket Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde barınmakta ve başarılı bir ihracat gerçekleştirmektedirler.

Tüm Otogaz Montajcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanının sözleriyle bugünkü yazımızı da kapatalım:





''Türkiye'de kaliteli LPG sistemleri üretiliyor. Bunun yanı sıra yüzde 40 civarı ekonomik avantaj sağlayan LPG'nin montajını yapan servislerdeki mühendis, usta, kalfa ve çırak sayısı 10 bin kişiyi çoktan buldu. Dönüşüm sektöründe çalışan mühendis sayısı bin 600, usta ise 3 ve 5 bin arasında. Egzozdan çıkan zehirli gazı diğer yakıtlardan daha az zararlı olan otogazlı araçların montaj, tamir, bakım ve onarımı, bu kadrolar tarafından karşılanıyor. Otogaz malzemeleri üretimi yapan fabrikalardaki istihdamı ve beraberindeki katma değeri de dikkate alırsak, ekonomiye verdiği dinamizmi ekonomistler daha iyi hesaplarlar.''

İyi sürüşler...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri